Нов ден на протести в Москва, руската столица е блокирана

0
В Москва са въведени изключителни мерки за сигурност и за да се попречи на протестиращите центърът на руската столица е блокиран
В Москва са въведени изключителни мерки за сигурност и за да се попречи на протестиращите центърът на руската столица е блокиран

В Русия започна нов ден на протести с искане за освобождаване на опозиционния лидер Алексей Навални 

В десетки градове из страната са задържани над 500 души. Центърът на Москва е блокиран и са въведени извънредни мерки за сигурност, предава NOVA

Заради часовата разлика, протестите започнаха от Хабаровск и Владивосток в руския Далечен изток. Въпреки студеното време и предупрежденията на властите протестиращи отново излязоха по улиците. В Якутск температурата е минус 40 градуса, но и там десетки изразиха недоволство от политиката на Кремъл.

Днес дойдох за първи път на митинг. Уморих се от произвола и беззаконието на властите. Няма отговор на нито един поставен въпрос. Искам прозрачност и промяна. Затова съм тук и студът само ме ободрява”, каза Иван, жител на Якутск.

В Москва са въведени изключителни мерки за сигурност и за да се попречи на протестиращите центърът на руската столица е блокиран. Спрян е достъпът до централните улици на града, а седем метростанции са затворени. Властите отправиха строго предупреждение срещу участието в протестите.

В създадените условия нараства рискът от провокации от страна на организаторите на протестите и участниците в тях. Целта им е да се наруши общественият ред. Така вашата лична безопасност може да се окаже застрашена. Настойчиво ви препоръчваме да се въздържате от участие в неразрешените мероприятия и да предупредите вашите непълнолетни деца и близки”, коментира Ирина Волк, говорител на министерство на вътрешните работи.

Затворени са магазините и заведенията за хранене в централната част на Москва. Заради отцепения център протестиращите започнаха да сменят местата, на които се събират. По време на протестите от миналата събота бяха арестувани над 4000 души.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари