Нов 3D скенер заработи в русенския Център по дентална медицина

3

Кметът Пенчо Милков присъства на представянето на модерната апаратура

Центърът по дентална медицина 1 - Русе представи днес закупения от германска фирма нов модерен 3D скенер. По думите на управителя на лечебното заведение д-р Елена Дачева той е първият в България с възможност за висококачествени 2D и 3D изображения. Скенерът разполага с намалена доза на облъчване, благодарение на анатомично адаптирания си обем, и създава триизмерни визуализации, които позволяват прецизно диагностициране за по-точно лечение. Закупуването му е поредна стъпка към модернизацията на Центъра по дентална медицина, съобщават от Община Русе.

Една от основните ми цели е да направим общинските структури по-силни и да имат повече собствени възможности чрез предлагане на качествени и модерни услуги. С нетърпение очаквах да представим новия скенер. Той ще даде много повече възможности на стоматолозите, както и на гражданите. Процедурите по обществените поръчки са дълъг процес и затова благодаря на всички, участвали в реализацията”, отбеляза Пенчо Милков.

На представянето присъстваха още зам.-кметът Енчо Енчев и официалният представител за Балканския полуостров на германската компания Алина Попа. Енчо Енчев заяви, че новата апаратура ще бъде в полза за специалистите по дентална медицина, които ще имат възможност да предоставят по-качествени услуги на русенци.

През изминалата година Центърът премина и през процедура по акредитиране като учебна практическа база за обучение на дентални лекари по специалностите “Детска дентална медицина” и “Орална хирургия”. "Център по дентална медицина 1 - Русе" е одобрен за срок от 5 години да поеме практическата подготовка на дентални лекари, заявили своето желание за специализация по двете специалности. Във връзка с това е подписан и договор за обучение на студенти и специализанти с Медицински университет “Проф. Д-р Параскев Стоянов“ - Варна.

Центърът за дентална медицина става първият провеждащ практическо обучение в Северна България, който си партнира с един от доказалите се медицински университети в страната.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 0
    3
    ИстинатаВинагиБоли
    Относно предните два коментара: По-голяма простотия от това, че Стоматологичната поликлиника може да се похвали с най-некадърният, най-неспособният и най-лишеният откъм умствен капацитет ортодонт не бях чела скоро. А коментарът "...и с Д-р Чешмеджиева." е смешен, елементарен, жалък, безполезен, написан по милост и излишен - точно като нея и мястото й в лечебното заведение.
  • -1
    2
    СвръхАз
    ...и с Д-р Чешмеджиева.
  • -1
    1
    Мнение
    Може да се похвалите единствено с най-добрите хирург Трендафилов и ортодонт Златева в областта. Те дърпат стоматологията нагоре. Всичко останало го има много отдавна на другите места и не може да сте им конкуренция.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Навън е такова време, че излизаш по тениска, срещаш някой с пуловер и се чудиш: кой от вас е идиот!?

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари