Нотариус Иван Дахтеров: Получавам заплахи!

3
Въпросът около собствеността на Руската църква придоби силен политически оттенък, заяви нотариусът, издал нотариалният акт на храм "Свети Николай Чудотворец"
Въпросът около собствеността на Руската църква придоби силен политически оттенък, заяви нотариусът, издал нотариалният акт на храм "Свети Николай Чудотворец" Видео: Euronews Bulgaria

Въпросът около собствеността на Руската църква придоби силен политически оттенък, заяви нотариусът, издал нотариалният акт на храм "Свети Николай Чудотворец"

Въпросът около собствеността на Руската църква придоби силен политически оттенък. Това заяви Иван Дахтеров. Той е нотариусът, който през 1997 г е издал нотариалният акт на храм "Свети Николай Чудотворец". Той подчерта, че винаги е работил честно и коментира, че не вижда проблем в документа. Нотариалният акт е издаден преди 26 години, затова и Дахтеров казва, че не помни конкретния случай.

Нотариусът е издал акта в качеството си на държавен служител, а задачата стигнала до него на случаен принцип.

"Документацията би трябвало да е била съпроводена с молба. Когато има представена такава писмена молба, тя трябва да е подписана от компетентно лице. В случая би трябвало да е бил посланикът. Лично посланикът не необходимо да се явява в това производство, защото то е констативно. Нямам спомен, но за мен е логично да не е присъствал той, а лице, което представя документите. Най-вероятно адвокат", каза нотариусът Иван Дехтаров, предаде Euronews Bulgaria.

Нотариалният акт е издаден въз основа на крепостен акт. След Освобождението така са се наричали нотариалните актове.

"Причината за искането за издаване на такъв нотариален акт е била промяната на политическото управление в Русия. 1898 г говорим за Царска Русия, после СССР, после Руската федерация", заяви Дахтеров.

Различни интерпретации около собствеността на Руската църква дойдоха от политици, духовници и институции. Намеси се и прокуратурата, която, сингализирана от депутатите Делян Пеевски, Кирил Петков, Бойко Борисов и Ивайло Мирчев, започна проверка по случая. Обвинението обаче до момента не е потърсило Иван Дахтеров.

"За мен въпросът придоби шумен политически оттенък. От там нататък ще има две радиално противоположни мнения. Агресия виждаме в част от тези мнения. Това е част от всеки един въпрос, който става шумен"

Нотариусът увери, че винаги е вършил работата си съвестно. Призна също така, че в последните дни е получил заплахи по интернет.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 6
    2
    до параграф
    Предходния нотариален акт касае също руското посолство, така че резултатът ще е един и същ. Все едно да бъдат отменени всички актове на княжество България, шото държавното устройство е друго. освен това има и давностно владение, което е продължило 26 години след издаване на к.н.а.
  • -6
    1
    Параграф
    Всеки констативен нотариален акт може да бъде оспорен в Съда, независимо от времето! Проследява се как се е променяла собствеността през годините и има ли нарушение на Закона, действал към момента на всяко разпореждане със земята и/или сградата. В крайна сметка един констативен нотариален акт може да бъде обявен за недействителен, респективно прогласен за нищожен!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари