Норвегия маха почти всички ковид ограничения от днес

1
Включително поддържане на безопасно разстояние от един метър
Включително поддържане на безопасно разстояние от един метър Снимка: Novikov Aleksey/Shutterstock

От днес норвежкото правителство ще премахне почти всички ограничения, наложени по-рано заради пандемията от коронавирус, съобщи на пресконференция премиерът Йонас Гар Стьоре.

"Ние премахваме почти всички ограничения, включително поддържане на безопасно разстояние от един метър, изискването за носене на защитна маска и за изолация", каза той, предава БНТ.

Според него пандемията вече не представлява заплаха за здравето на по-голямата част от населението поради факта, че щамът Омикрон причинява по-леко протичане на заболяването, а също и защото населението е защитено чрез ваксинация.

Отменя се и изискването за регистриране на влизане в страната. В същото време за влизане на архипелага Шпицберген ще остане изискването за корона тест преди и след влизане. В момента архипелагът е затворен за чуждестранни чартърни полети.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари