Nokia показа първия смартфон с Android

0
Nokia 6 е с 16-мегапикселова основна камера, вградена памет от 64GB, RAM - 4GB и батерия с капацитет 3000mAh
Nokia 6 е с 16-мегапикселова основна камера, вградена памет от 64GB, RAM - 4GB и батерия с капацитет 3000mAh Видео: AndroidPure

Финландската компания HMD Global представи дългоочаквания смартфон Nokia 6 с операционна система Android.

Засега новият телефон ще се предлага само в Китай чрез търговеца на дребно JD.com. Цената на един смартфон, според Global HMD, ще бъде 1.7 млрд. юана (244 долара). Nokia 6 е с вградената памет с капацитет от 64GB, RAM - 4GB и батерия с капацитет 3000mAh. Смартфонът е с 16-мегапикселова основна камера и 8-мегапиксела селфи камера, информира Economic.

Устройството е с 5,5” full HD дисплей, покрит с 2.5D стъкло Gorilla Glass и има поляризиращ филтър за подобрена видимост на информацията под ярка директна светлина.

Nokia 6 бележи първата стъпка в изпълнението на амбициите HMD да поставят нови стандарти в дизайна, качеството на материалите и производствените иновации", - се казва в прессъобщение на интернет страницата HMD Global. Китайският пазар е стратегически важен за компанията, тъй като там има над 552 млн. потребители на смартфони през 2016 г., като тази цифра се очаква да нарасне до над 593 млн. през 2017 г. 

Nokia се завърна на пазара само като бранд, а самите устройства вече се произвеждат от друга финландска компания -  HMD Global Oy. През изминалата година двете компании включиха сделка, според която HMD има десетгодишен ексклузивен договор за използване на марката Nokia в сегмента на мобилните телефони.

Източник: Economic.bg
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари