Ниски изкупни цени: Продукцията на пчеларите залежава в складове

6
Медвед Мехмедов: В България докато няма борса за мед и докато не се намеси държавата, няма как да се продължи с пчеларството
Медвед Мехмедов: В България докато няма борса за мед и докато не се намеси държавата, няма как да се продължи с пчеларството Видео: БНТ

Тазгодишната продукция на пчеларите залежава в складове.

За това предупредиха в Сутрешния блок на БНТ Албена Маркова, русенски производител и Медвед Мехмедов, който е председател на Русенския областен пчеларски съюз. Като причина те посочиха ниските изкупни цени - до около 3 лв. за килограм.

Албена Маркова, пчелар: Повечето пчелари изобщо не са си издали продукцията. Почти цялата реколта за 2019 г., на 80% залежава.

Медвед Мехмедов отчете като голям недостатък липсата на голяма борса за мед.

Медвед Мехмедов, председател на Русенския областен пчеларски съюз: В България докато няма борса за мед и докато не се намеси държавата, няма как да се продължи с пчеларството. Пчеларството е поминък за много български семейства. С тези цени на меда, всички пчелари ще трябва да се откажат. Вкарват от Аржентина, Китай, с което подбиват нашите цени. Аржентинският, китайският мед...с много голяма влажност са. По принцип той не би трябвало да отговаря на българските стандарти.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари