Нинова съди медиите на Пеевски заради твърдения за хотел в Гърция

2
С днешното си изявление Нинова иска опровержение, което да бъде публикувано в същите тези медии
С днешното си изявление Нинова иска опровержение, което да бъде публикувано в същите тези медии Снимка: БГНЕС

Лидерът на БСП Корнелия Нинова обяви днес, че завежда дело заради медийни публикации, в които се твърди, че притежава хотел в Гърция

"Днес разбрах от публикации на една определена медийна група, че член на БСП имал роднина, който има хотел в Гърция, който всъщност бил мой. Нескопосаният опит за компромат е лъжа от първата до последната дума. Нямам хотел нито в Гърция, нито другаде. Ето това е медийната бухалка срещу непослушните", заяви Нинова, без да назовава коя е тази "определена медийна група", пише Клуб Z

Става въпрос за вестниците на депутата от ДПС и бизнесмен Делян Пеевски. Въпросната публикация, която може да се намери на сайта "Монитор", е озаглавена "Шокиращо разкритие: Корнелия Нинова с хотел за десетки милиони евро на Халкидики". И започва така: 

"Червената кралица на приватизацията - Корнелия Нинова е горда собственичка на луксозен хотел за десетки милиони евро в Гърция. Това шокиращо разкритие показа проверка на „Телеграф медиа“.

Соцлидерката, която твърди, че "демокрацията й отнела много", всъщност е успяла да увеличи състоянието си драстично в последните няколко години. Според информацията, с която "Телеграф медиа" разполага, шефката на комунистическата БСП е успяла да придобие турбо луксозния хотел "Мираджио Термал Спа Ризорт" на Халкидики."

По-нататък все пак става ясно, че Нинова не е "реалният собственик на имота", който "още по-скандално" - бил "купен с пари на данъкоплатците през кредит, отпуснат от държавната Българска банка за развитие (ББР)". Хотелът бил вписан на фирмата на подставено лице на Нинова. После се описва кой отдъхвал във въпросния хотел, като не е пропуснат и Васил Божков, както и "видни барони и баронеси с комунистически корени и връзки като президента Румен Радев, жена му Десислава".

В статията прави впечатление, че се споменава персонално и новият директор на ББР Панайот Филипов, който смени Стоян Мавродиев през април заради скандала с отпуснатия от банката кредит на колекторска фирма. Филипов е бил финансист в известната строителна компаня "Водстрой 98", за която от години се говори, че е близки до Пеевски. В конкретния материал за Филипов се говори като за "набутан един от най-видните кадри на каолиновия крал Иво Прокопиев".

С днешното си изявление Нинова иска опровержение, което да бъде публикувано в същите тези медии.

"Независимо от това и понеже се боря за правова държава и върховенство на закона, веднага завеждам дело за тази публикация. Когато спечеля делото, парите ще даря за благотворителни цели", заявява тя.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари