Николово отбеляза Трети март с шествие и 15-метров трибагреник

2

Бяха поднесени венци и цветя пред Паметника на войника

"Всяка година 3-ти март идва с първия полъх на пролетта, с признателността, която събра млади и стари да почетат паметта на хилядите знайни и незнайни герои, които загинаха в люти битки за да можем ние свободно да живеем в своята родина и винаги да грее синьо и чисто небето на България", пишат от читалището в с. Николово.

И тази година на 3-ти март ученици от ОУ ”Св. св. Кирил и Методий”, деца от ДГ “Приказен свят“ и техните учители, служители на кметството и читалището, заедно с жители на с. Николово се отправиха на шествие към паметника на войника в кв. Гагаля. За първа година това стана със специално ушития 15-метров трибагреник. Учениците от училището носиха българското знаме и гордо крачиха по улиците на с. Николово под звуците на възрожденски песни. Пред паметника приветствие изнесе кметът на селото Златан Ванев и председателят на НЧ“Пробуда-1901г“, Марийка Генова. Тържеството продължи с музикално-поетична програма, поднасяне на цветя и венци пред паметника.

Кратка програма бе изнесена и пред паметника на загиналите за свободата на България в кв. Липник, където също бяха поднесени цветя и венци, добавиха още от читалището.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари