Николина Ангелкова: Проверките по плажовете започват буквално от утре

0
Тя уточни, че очаква един много силен летен туристически сезон
Тя уточни, че очаква един много силен летен туристически сезон

По отношение на плажовете и на контрола, мога да заявя, че нашите проверки в нашите компетенции, стартират буквално от утре, за да се уверим, че концесионерите и наемателите на морските плажове спазват изискванията на закона и могат да гарантиран безопасността на туристите.

Това каза пред журналисти в Созопол министърът на туризма Николина Ангелкова, предаде агенция „Фокус“

„Стриктно ще следим дали има необходимия брой спасители на плажа, осигуреното медицинско обслужване, дали разрешените проценти за търговска дейност са спазени и отговарят на одобрената от мен схема“, заяви Ангелкова.

Тя уточни, че очаква един много силен летен туристически сезон.

„Нашите прогнози към момента са, че се движим към ръст от около 5%. Това със сигурност ще постави България на едно изключително добро и устойчиво място в сектора. Много е важно, когато се правят каквито и да било промени, те да бъдат максимално широко обсъдени, за да може да има предвидимост. Важно е за туроператорите и избора на всеки един турист, е да има предвидимост, когато планира своята почивка какво ще очаква от дадената дестинация. За първите три месеца на годината, независимо, че сме на Черноморието, имаме ръстове в област Бургас“, допълни тя и уточни, че повече от 77 000 нощувки са реализирани, което е 24% ръст.

„Това показва, че усилията, които стартираха от миналата година на местните власти за създаване на регионален фонд към летището в Бургас и Варна за стимулиране на нискотарифните авиокомпании дава резултат. Стартира от следващата година и втората по големина нискотарифна авиокомпания от Великобритания. Заедно с компаниите, с които се водят разговори, смятам, че ще успеем да превърнем страната в целогодишна туристическа дестинация“, каза още Николина Ангелкова. 

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари