Николина Ангелкова: Не е вярно твърдението, че държавата подпомага достатъчно туризма

0
Правителството през последните седмици демонстрира единствено репресии, немощ и некомпетентност, заяви депутатът от ГЕРБ - СДС
Правителството през последните седмици демонстрира единствено репресии, немощ и некомпетентност, заяви депутатът от ГЕРБ - СДС

Правителството през последните седмици демонстрира единствено репресии, немощ и некомпетентност, заяви депутатът от ГЕРБ - СДС

Туристическият сектор има нужда от подкрепа тук и сега. Твърдението на министъра на туризма Христо Проданов, че туристическия бранш е достатъчно добре финансиран не отговаря на действителността, каза в обзорното предаване „Позиция” депутатът от ГЕРБ - СДС Николина Ангелкова.

Тя заяви, че предложенията които са направили като опозиция са били отхвърлени именно с тезата на управляващите, че туризма у нас е подкрепен от държавата:

"Предложих да продължи мярката 60/40 за сектор туризъм и след 30-ти юни. Също така да продължат средствата за оборотен капитал и да се подпомогне сектора по отношение високите цени на електроенергията, защото тази част от разходите е с 50 на сто повече в сравнение с миналата година. Инфлацията е двойна, което води до двойно увеличение на продуктите. Отделно предложихме, ДДС-то на хранителните продукти. Всички тези предложения бяха отхвърлени от управляващите."

По думите на Ангелкова е било отхвърлено и предложението, 9 те процента ДДС да остане и за следващата година. Двайсет и пет милиона лева заложени в бюджета за мярката „35 евро на седалка” ще стигнат за около хиляда и няколко чартърни полета, каза бившият министър на туризма, като допълни, че през 2019-та чартърните полети на летищата Варна и Бургас са били 11 хиляди.

Депутатът от ГЕРБ заяви, че все още няма анализ на правителството кои държавни бази са годни да се ползват, кои ще бъдат предоставени за тази цел. При обратната връзка с хотелиерския бизнес става ясно, че бройката на украинските бежанци по родните хотели е внушителна цифра и опасенията за това, че всички могат да бъдат настанени на нови, обитаеми места остава високо.

"Държавата трябва да започне да изпълнява обещанието за изплащане на 40 –те лева помощ на хотелиерите за настаняването на украински граждани подали заявление за бежански статут. Хотелиерите не са получили нищо към момента. Обещанието е тези средства да започнат да се изплащат от средата на този месец. От област Бургас, информацията от бранша е, че нито един собственик на хотел не е получил обезщетение по тази мярка”

По повод обявената подкрепа за кмета на Варна Иван Портних от страна на лидера на ГЕРБ Бойко Борисов, Николина Ангелкова заяви, че правителството през последните седмици демонстрира единствено репресии, немощ и некомпетентност. Според нея министър председателя Кирил Петков нарушава Конституцията. Тя заяви, че с управляващите репресии решават проблемите си като пренасочват вниманието към представители на опозицията.

Цялото интервю може да чуете в звуковия файл:

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари