Николай Василев: Сливането на НАП и Агенция "Митници" няма да се случи

0
Идеята за сливане ще доведе до хаос сред хората, коментира икономистът и бивш министър
Идеята за сливане ще доведе до хаос сред хората, коментира икономистът и бивш министър Снимка: БГНЕС

Идеята за сливане ще доведе до хаос сред хората, коментира икономистът и бивш министър

Сливането на НАП и Агенция „Митници“ никога няма да се случи. Това е мнението на икономиста и политик Николай Василев. Според него целият процес за обединение на двете агенции е за да бъде назначен техен човек начело на "Единната приходна агенция".

"Теоретично има възможност да се сливат агенции, дори и тези двете, които са най-големите. Но не са прави така, само защото един министър е решил - без обществено обсъждане, без да има координация с политическите партньори, с всички политически сили в Парламента. Няма обяснение защо се прави, ще доведе ли до спестявания, в какъв срок. Всички тези много важни въпроси нямат своя отговор. По същият несериозен начин, по който е направено това предложение, по същият начин ще бъде забравено и това никога няма да се случи.", посочи бившият министър.

Идеята за сливане ще доведе до хаос сред хората, които работят в двете агенции, обясни Василев:

"Те няма да работят, а ще се занимават с клюки и с интриги. Няма да има такова сливане, тогава въпросът е защо го направихме цялото това нещо?"

Според Николай Василев има други теми в обществото, с които никой не се занимава, посочва той пред БНР:

"На първо място е демографската тема. Отново през миналата година имахме няколко хиляди намаления на раждаемостта. Никой не пази добре границата, и заради това България ще има проблеми с мигрантите, и заради това не ни приемат в Шенген. Превъоръжаването на армията е слабо засега, макар че е започнало, поне. Приватизация, концесии, реформи от всякакъв тип, съкращения на държавната администрация - с тези теми никой не се занимава. Ако вземем което и да е ведомство в държавата, в нито едно от тях не се случва нещо толкова значимо, за което можем да си спомним в бъдеще."

Големите проблеми в държавата са прахосническото харчене от страна на бюджета, големите дефицити и дългове, които се натрупват и липсата на всякакви реформи, обобщи Николай Василев.

Припомняме, че вчера финансовият министър Асен Василев съобщи, че започва работа по сливането на Националната агенция за приходите и Агенция „Митници“. Идеята е двете приходни звена да се обединят в „Единна приходна агенция“. Като част от работата по тази промяна финансовият министър назначи досегашния директор на Агенция „Митници“ Павел Тонев за свой съветник. Концепцията за сливане на двете агенции не е от вчера. За първи път беше представена от кабинета „Орешарски“.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари