Николай Василев: Русия ще закъса много здраво, а Западът ще оцелее

0
Русия не може да преживее без американски долари, докато Европа ще се справи без руския газ
Русия не може да преживее без американски долари, докато Европа ще се справи без руския газ Снимка: bTV

Последните години живеехме в добри времена. Говоря не само за България, но и за целия свят

Сега изведнъж се струпаха кризи, война, санкции, а ние продължаваме да харчим безогледно. Според мен в добрите години трябваше да спестяваме, за да може, когато дойдат такива тежки времена, да има откъде да взимаме. Последните 30 години бюджетът за армията беше малък и буквално проспахме модернизацията на армията.

Това заяви в предаването "Лице в лице" по bTV Николай Василев, който коментира темата за санкциите наложени на Русия заради нахлуването ѝ в Украйна.

"От 2014 година до 2021 година Русия със сигурност не е забогатяла, а напротив обедняла е. Ръстът на икономиката е паднал с близо 40% за тези години. Рублата буквално губи всеки ден стойността си. Акциите на руски компании падат главоломно - от 22-23 долара за акция преди дни в момента са паднали до няколко цента. Акциите на "Газпром" са паднали с над 90%. Всичко това се дължи на санкциите. Никога досега светът не се е обединявал така. Ясно е, че всички ще страдат, но Русия не може да преживее без американски долари, докато Европа ще се справи без руския газ. Русия ще закъса много здраво, а Западът ще оцелее икономически. Със сигурност ще се намери начин да се диверсифицират доставките на газ", добави той.

"За България е хубаво, че е голям производител и износител на ток, зърно, пшеница. България ще се справи. Много е вероятно в най-скоро време целият свят да откаже да дава долари на Русия. Това ще доведе до крах в Русия. В един момент ще се окаже, че там няма да има не само пари за танкове, но и за пенсии. Всичките санкции ще доведат до загуби за над един трилион долара", прогнозира Николай Василев.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 0
    4
    Elita
    Жив мошеник, ако не сте виждали - от същото котило като Кирчо и Кокорчо.
  • 0
    3
    до 2
    То от такива милионери не можем да излезем от блатото.
  • -3
    2
    До 1
    Този НИКИ е милионер ,а ти си обикновен русенски пролетарии от квартал ''Червен Иван " !
  • 2
    1
    darkaveng
    "Мики", или, Ники, не си подготвен, ама съвсем! Учи матчастта! А сега си седни! Слаб (2)!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари