Николай Свинаров: Румен Радев сам си изпроси орязаните права

1
Дърпането на конци е от олигарси и мафиоти, каза бившият министър на отбраната
Дърпането на конци е от олигарси и мафиоти, каза бившият министър на отбраната Снимка: БГНЕС

Дърпането на конци е от олигарси и мафиоти, каза бившият министър на отбраната

"Денят наистина е исторически, защото това е една важна крачка към съдебната реформа. Не мога да бъда изпълнен с радост, защото формално разделям крачките на три. Общата идея за намаляване на мандата на главния прокурор е положителна. Твърде много се спекулира с особености - колко ще е парламентарната квота за Прокурорския съвет, колко ще се избират по друг начин. Това е важно, но защо си мисля, че хората, избрани от парламента, са политизирани, а всички други, които имат професионален стаж и качества, са неполитизирани." Това каза бившият министър на отбраната Николай Свинаров в студиото на "Денят ON AIR".

По думите му проблемите на Конституцията са, че няма нито един управляващ, който да иска да свика Велико Народно събрание.

"Оттук нататък има промени, които не могат да се направят с обикновен закон. Разбира се, важно е да се мине качествено от правна гледна точка и втората крачка - законите, които трябва да се приемат. И третата част, която не е маловажна, е персоналният състав на органите. За мен там е големият проблем, защото знаем по какъв начин се формира предишният Висш съдебен съвет. Дърпането на конци е от олигарси и мафиоти", допълни Свинаров в ефира на Bulgaria ON AIR.

Той се надява да се търсят хора с качества, а не "мои" и "твои": "Конституцията ще действа във вида, в който е приета, с изключени на текстовете, които Конституционният съд отменя. Орязаните права на президента бяха категорично изпросени от самия президент с неговите позиции и надвишаване на правата, които той има по Конституция".

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 0
    3
    Читател
    Когато правя коментар за президента Р.Радев,аз съм спокоен и уверен,че всичко което напиша ще е истина."Демократите"които искат да му отнемат част от прамощията,са жалки кучета,които лаят до прегракване.Над два милиона и половина от българите,казаха ДА,както за първия мандат,така и за втория мандат на днешния ни президент.След гласуването на поправките в Конституцията,след приемането на държавния бюджет където се изисква по конституция 160 гласа,дпс които гарантират днес кворума,ще застанат в пленарна за в НС,на полагащото им се място.
  • -1
    2
    800 дни
    Тоя си мисли,че народа забрави розовите БМВ-та на военна полиция... Да си стои в дупката и да не се обажда.
  • 0
    1
    фена на Путин
    Румен Радев изпълняваше дълга си, вменен от конституцията, докато от вашите интриги и мерзости не успяхте да излъчите редовно правителство. Начука ви го четвъртит по неговото управление и секна бая мафиотска хлебница от което още ги болят гъзовете. Та решихте ,че не може и конституцията повече да ви бъде пречка на кражбите и я окастрихте.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари