Николай Събев: Претоварените камиони са основна причини за жертвите на пътя

0
Безопасността на движението по пътищата е наш основен приоритет, заяви министърът на транспорта и съобщенията Николай Събев
Безопасността на движението по пътищата е наш основен приоритет, заяви министърът на транспорта и съобщенията Николай Събев Снимка: БГНЕС / Архив

Безопасността на движението по пътищата е наш основен приоритет

Това заяви министърът на транспорта и съобщенията Николай Събев по време на участието си на блиц контрол в заседанието на ресорната парламентарна комисия.

„Започнахме промени в Изпълнителната агенция „Автомобилна администрация“. Те бяха съвсем съзнателни с цел да започнем да упражняваме непрекъснат контрол върху работата на товарния автотранспорт от гледна точка на претоварване. Считаме, че основна причина за авариите, щетите и жертвите на пътя са претоварените камиони. Започнахме да работим много активно и вече имаме система. За да може да работи по-добре тази система, ще пристъпим към реформа в броя на администрациите, дирекциите и регионалните звена, които ще упражняват този контрол от страна на държавата“, посочи Събев.

Според министъра пътната безопасност може да се подобри и с въвеждането на строг теоретичен и практически изпит за всички кандидат-шофьори.

„Трябва да имаме много сериозен изпит, в това число и практически. Записано е в коалиционното споразумение, че трябва да осигурим достатъчен брой полигони“, припомни той.

„Ако фокусът на държавата е върху изпита и способността на водачите да управляват автомобил, тогава ще решим един основен проблем с безопасността“, смята Николай Събев.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 1
    4
    Ггт
    А добро утро! Болшинството транспортни фирми плащат такса"спокойствие" на ДАИ, особено тези транпортиращи горива.Огромна корупция на пътя, да сте видяли ДАИ извън града след 17.30ч., през нощта е анархия!
  • 3
    3
    краниста
    Будисткият монах отново заплещи глупости. над 60% от транспорта в европа е претоварен. ИНФРАСТРУКТУРАТА е ЛАЙНО г-н Далай Лама. Заливайте арматура с високоякостен бетон вместо кирливия ви асфалт, адекватен дренаж на аутобаните с изкопани преливници.... давайте, захващайте се за работа.
  • 7
    2
    русенец
    Тоя надрусан ли е или си е само прост?
  • 6
    1
    Русе
    А добро утро ти откри топлата вода хахахаха ся ще кажеш и неспазването на почивките сигурно и че пътя също нестава ама иначе винетки плащаме а сега тия украинци за тях винетки няма!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Какви са сезоните в България?
- Агне, таратор, риба, прасе.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари