Николай Радулов: Престъпният свят въобще не го е страх от властта

0
Министерство на вътрешните работи е заето с демонстрации, но не и с реалност дейност, категоричен бе той
Министерство на вътрешните работи е заето с демонстрации, но не и с реалност дейност, категоричен бе той Снимка: БГНЕС

Министерство на вътрешните работи е заето с демонстрации, но не и с реалност дейност, категоричен бе той

В рамките на обществения интерес и сигурност винаги се е забелязвала тенденция за увеличаване на убийствата едновременно и на битово ниво, и поръчкови убийства, когато престъпният свят счита, че властта е слаба. Това каза за аудиокаста "Това е България" на "Фокус" проф. Николай Радулов, бивш секретар на МВР и председател на парламентарната комисия по вътрешна сигурност и обществен ред.

"Очевидно е, че престъпният свят си представя точно така нещата, защото вижда, че нашите управляващи се занимават с всичко друго, но не и с интересите на българските граждани – те се занимават с лобистки операции, продават се къщите, купуват си други, отново ги продават, сключват неизгодни заеми, и всичко това кара фокусът на обществото да се намира в съвсем друга посока от това, което се случва. А какво се случва? Въпреки блестящите и победоносни доклади за това как МВР прекрасно се справя с работата си, фактите не говорят за това – разкриваемостта е много ниска, границата продължава да си пропуска, въпреки заявлението на шефа на "Гранична полиция“ как добре се справят, нито едно от т.нар. "поръчкови убийства“ не е мръднало и на йота по просто причина, че сред версиите не са тези, които би трябвало да са на първо място за разследване", каза проф. Радулов.

"Всичко това заедно с това последно убийство показва, че хората от престъпният свят вече не само са се разпуснали съвсем, но вече започват да се отнасят и с ирония към всички тия приказки за сигурността на български граждани, които МВР обезпечава. Както знаем министърът на това министерство е избран съвместно от ГЕРБ и "Продължаваме промяната“, а факт е, че точно преди голямата операция на Министерство на вътрешните работи, която трябваше да демонстрира готовност за справяне с всякаква ситуация и да успокои гражданите, че въпреки големите мигрантски тълпи, които минават през България, вероятно изпълнени с агенти на чужди разузнавания и с членове на терористични клетки, властта бди и пази спокойствието на българския гражданин. И не щеш ли 2 часа преди започване на операцията, почти в центъра на града, на място, което е доста многолюдно и известно на хайлайфа на София, бива застреляна известна фигура, свързана с безкрайно много изнудвания, измами с апартаменти и участие в убийства. Това показва, че престъпният свят въобще не го е страх от властта, той разбира, че властта има свой собствени главни точки, които са необменни и всъщност тя не се интересува от българския гражданин", допълни той.

Министерство на вътрешните работи е заето с демонстрации, но не и с реалност дейност, категоричен бе проф. Радулов.

"От началото на новата година както виждате продължаваме с множество акции, резултатът на който е заловена трева и нищо друго. В същото време тенденцията е абсолютно ясна: в цяла Европа се залавят огромни количества кокаин. В Турция от началото на годината досега си заловени вече 19 тона кокаин. Тук е заловен един гражданин с 94 г кокаин в джоба. Съвсем наскоро имаше една заловена по време на каране на автомобил певица, която се установи, че е с сериозно доза кокаин в кръвта. И никой не запита тоя кокаин откъде е, нали в България няма кокаин? Като че ли Министерство на вътрешните работи е заето с това да пази да не би някой полицай без да иска на улицата да задържи някой от дистрибуторите на кокаин. Знам, че това изглежда доста предизвикателно изказване, но фактът е, че вече от 2021 година, когато един патрул случайно спря една кола, за негов ужас, и когато установи голямо количество вътре с над 40 кг кокаин, а в апартамента на собственика на колата още 320 кг, оттогава нямаме заловено никакво количество кокаин. За миналата година е заловено от Министерство на вътрешните работи килограм и ако не се лъжа 97 г и митниците около 9 кг кокаин. В страната според Министерство на вътрешните работи няма кокаин. Същевременно тези, които наблюдават пазара, са забелязали, че не само че кокаина се продава свободно, ами в следствие не пренасищане цените му падат. Така че престъпният свят винаги разбира, когато интересите на службите за обществен ред сигурност и управляващите са насочени някъде другаде, не към него, и това, което се случва сега, е отражение на тяхната представа за това как те трябва да се държат когато властта е слаба", каза още експертът.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари