Николай Нанков: Спокойно може да се пътува към Банско

0
Заместник-министърът на регионалното развитие провери укрепването на подкопан участък от пътя Симитли – Разлог
Заместник-министърът на регионалното развитие провери укрепването на подкопан участък от пътя Симитли – Разлог Видео: NOVA

Заместник-министърът на регионалното развитие провери укрепването на подкопан участък от пътя Симитли – Разлог

Спокойно може да се пътува към Банско, Симитли и Разлог.

Това съобщи заместник-министърът на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков при посещение в района на с. Градево, предаде NOVA NEWS. Там той провери укрепването на подкопан участък от пътя СимитлиРазлог. От падналите проливни дъждове през януари повърхностните води отнесоха част от банкета на второкласния път в участък от 6 м.

Незабавно е започнало насипване с фракция за укрепване на участъка. Насипът се уплътнява поетапно. След приключване на дейностите ще бъдат монтирани готови стоманобетонни елементи за подпиране на насипа.

Възложено е изготвяне на технологичен проект за трайно укрепване на откоса на изкопа. Предстои изграждане на бордюри с регула за отвеждане на повърхностните води.

Участъкът е сигнализиран с пътни знаци и бализи. Движението се осъществява в двете ленти без ограничения. Необходимо е шофьорите да карат с повишено внимание и да спазват стриктно поставената пътна сигнализация.

Николай Нанков съобщи още, че за укрепване на свлачището по пътя за Рилския манастир проектантите и инженер-геолозите на фирмата изпълнител на проекта „Автомагистрали“ предлагат да се направи 97 м т.нар. тунелна завеса в най-тежката част по протежение на свлачището. Ще се направи тунел с напречни колони, ригели и плоча, за да може да действа като контрафорс, когато има тежки срутищни процеси, така че да не предизвикват нарушаване на пътя и неговото прекъсване. Дейностите ще бъдат извършени без оскъпяване, в рамките на одобрения бюджет за проекта.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари