Николай Маринов: Производителите плащат такси, за да се продават продуктите им в търговските вериги

0
Таксите на големите вериги включват отстъпки за тях, които ние като производител им даваме, заяви той
Таксите на големите вериги включват отстъпки за тях, които ние като производител им даваме, заяви той Видео: NOVA

От Сдружението за модерна търговия изпратиха съобщение, че нямат право да коментират търговски отношения

В търсене на виновник за високите цени на храните у нас, държавата впрегна всички свои контролни органи да дирят спекуланти. Масови проверки се извършват в търговските обекти в цялата страна. Например, в малките хранителни магазини в Добрич заявяват, че вината за поскъпването, не е у тях. Но и търговци, и клиенти са убедени, че спекула има.

Според Николай Маринов, директор на единствената държавна млекопреработвателна компания в България, след производството и логистиката се стига до таксите на големите търговски вериги. Това заяви той в студиото на "Твоят ден" по NOVA NEWS.

Таксите на големите вериги включват отстъпки за тях, които ние като производител им даваме, за да продават нашите продукти. Има „Такса вход” в търговската верига – „Търговска отстъпка от цената”, такса „Логистика” на самата верига, такса „Маркетинг”, такса „Промоции”, такси „Маркетинг”, такси „Каталози” – те се плащат от производителя, за да може да се продава в търговската верига”, каза Маринов.

Продаваме им стока, примерно, за 1 лв., те си слагат всички тези такси с 15-20%. Отделно от това те слагат и своя надценка, за да печелят. Всички теза такси те ги оправдават като техни разходи. Има случаи, когато продаваме нашите продукти на загуба, каза директорът на единствената държавна млекопреработвателна компания в България”, поясни директорът на единствената държавна млекопреработвателна компания в страната ни.

Реално нередност няма, но друг е въпроса колко е морално”, обобщи той. Вие виждате как в една и съща търговска верига един и същи продукт в Германия е значително по-евтин отколкото в България, каза Маринов. Сигурен съм, че в Германия има орган и държава, които следят за тези надценки.

От Сдружението за модерна търговия изпратиха съобщение, че нямат право да коментират търговски отношения между отделни доставчици и търговци.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 1
    4
    ...
    простия плебейски народец се пребива да ръси пари на немските окупатори. на лидела и на кауфланТа няма място къде да прокараш велосипед. и двете вериги грабят народа и държавата но плебея си е плебей.
  • 8
    3
    Проклети политици
    Проклетите мърши в парламента защо не впрегнат всички свои контролни органи да дирят спекуланти при банкстерите, при застрахователната мафия, при телекомите, ЕРП-тата, доставчиците на вода, доставчиците на ток? Мърши парламентарни - на луди ли се правите, или тях няма да ги закачате след като виновни за високите цени и за галопиращата инфлация са точно те?! Кого лъжете бе проклетници?!
  • 6
    2
    daskal
    Така е. Алчни търговци ни разказват играта. Познавам производител, който ми е казвал, че търговецът (голяма верига) му и искал такава отстъпка в цената, която е била ПОД СЕБЕСТОЙНОСТТА на продукта.
  • 5
    1
    тоди
    Продавате на загуба и съществувате, странно определение...все едно аз да живея на кредит и банката да ме погали по темето и да ми дава още....и още...и още....и да не си иска парите обратно
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари