Николай Кокинов: Убийството на Алексей Петров ще бъде поредното неразкрито престъпление

0
До този момент не мога да преценя дали разследващите нямат необходимия капацитет, или нещо друго им пречи”, коментира бившият прокурор
До този момент не мога да преценя дали разследващите нямат необходимия капацитет, или нещо друго им пречи”, коментира бившият прокурор Видео: NOVA

До този момент не мога да преценя дали разследващите нямат необходимия капацитет, или нещо друго им пречи”, коментира бившият прокурор

Убийството на Алексей Петров ще бъде поредното неразкрито престъпление. Такава прогноза направи в ефира на „Събуди се” по NOVA бившият градски прокурор и адвокат Николай Кокинов.

Статистиката до този момент е категорична, че извършителите на тези престъпления не стават ясни. През 2006 г. оглавявах криминалния отдел на Софийска градска прокуратура като зам.- градски и в последствие като градски прокурор. Участвал съм в извършването на безброй огледи по повод други подобни поръчкови убийства. За съжаление не си спомням някой да е бил задържан. Спецификата при разследването на този вид убийства действително е с значителна трудност. Касае се до каскадна отговорност между извършител, помагач и поръчител. Естествено, че първо трябва да бъде разкрит извършителят, след това по веригата на най-важното лице, което интересува правосъдието, е поръчителят. До този момент не мога да преценя дали разследващите нямат необходимия капацитет, или нещо друго им пречи”, коментира Кокинов.

Според него „миналото” е застигнало Петров. „Аз лично си запознах с него в битието му на съветник на господин Петко Сертов, който по това време беше председател на ДАНС. Алексей беше негов съветник и мога да заявя, че се разпореждаше и управляваше с твърда ръка самата служба. Оттам насетне той се превърна в обект на прокурорски разследвания. Визирам делото „Октопод", каза още адвокатът.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 3
    1
    taliban.bg
    Вероятно да. Нека разсъждаваме логично - Алексей Петров преди да загине е искал и се е стремил да стане шеф на службите. Знае се, че той има стара вражда с един угоен гангстер от банкя, по-известен в криминалните среди като боко-свинята, или боко-тиквата... В момента службите са овладени и са под контрола на мафията герп-дпс, и властта им реално се крепи на контрола върху службите... Кой има интерес Алексей Петров никога да не стане шеф на ДАНС?! Точно герп и дпс имат огромен интерес и мотив да премахнат физически Алексей. Поръчителят на тази гнусна мафиотска екзекуция трябва да се търси в двете политически клоаки герп и дпс...
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Навън е такова време, че излизаш по тениска, срещаш някой с пуловер и се чудиш: кой от вас е идиот!?

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари