Николай и Деян се качили на такси с твърдото намерение да убият някого

1
Младежите се укривали няколко часа из нивите над Николово
Младежите се укривали няколко часа из нивите над Николово

60-годишният шофьор Валери С. от Русе бил наръган 10 пъти заради 60 лева оборот

Окръжната прокуратура в Русе повдигна обвинения на две 17-годишни момчета за извършен грабеж, придружен с убийство, пише 24 часа.

Прокуратурата е повдигнала обвинения срещу Николай В. и Деян Ц. от Русе за грабеж на мъжко портмоне с намиращите се в него документи, сума в размер на 60 лв. и лек автомобил “Шкода Фабиа” на обща стойност около 5100 лв. Пострадалият е Валери М. С., на 60 г., от Русе, като грабежът е бил придружен с убийство.

Въпреки че колата бе намерена до тялото на таксиджията, момчетата са задигнали ключовете, обясни окръжният прокурор Георги Георгиев.

Двамата са непълнолетни и са ученици съответно в СПТУ по транспорт и в СОУ “Възраждане” в Русе. Те обаче не се вясвали често в училищата и били в индивидуални форми на обучение.

Момчетата били задържани рано сутринта в сряда на една от централните улици на Русе. По време на задържането им младежите са направили признание и са съдействали на полицейските служители за разкриване на престъплението.

По техни указания били намерени ножът, с който вероятно е извършено убийството, както и дрехи, които са носили по време на престъплението.

Все още не е ясно кой от двамата е забил ножа в гърба на таксиджията. По неофициална информация смъртоносен за Валери се е оказал удар в десния бял дроб.

“И двамата са обвинени в грабеж и убийство, разследването продъжава”, уточни Георгиев.

Според него в тялото на убития са нанесени над 10 удара с нож. По неофициална информация оръжието е било в ръцете на Николай.

И двете момчета имали проблеми със семействата си, рядко се вясвали вкъщи, спели по улиците, пробвали и дрога, гласят данни от близки до следствието. Познати са на полицията като участници в различни кражби още като малолетни. Единият от тях растял без баща.

Момчетата наели таксито в района на Товарна гара, за да ги закара до Николово. 60-годишният шофьор предпочитал да избягва да вози пияни клиенти и скандалджии, затова качил младежите.

А те са тръгнали с него с ясното намерение да го убият и ограбят, сочат данните на полицията.

Все още не е ясно дали убийството е станало на ул. “Христо Ботев” в Николово, където бяха открити таксито и жертвата, дали мъжът е бил наръган още в колата.

Трагедията, разиграла в нощта срещу вторник се в Николово, потресе жителите му и ги наплаши. Селото се намира на 15-ина километра от Русе и е вилна зона. Къщи имат доста богати и известни русенци, а в непосредствена близост се намира и курортната местност Лесопарк Липник.

Сигналът за убийството на 60-годишния Валери С. бил подаден на тел. 112 във вторник. Тялото било открито от мъж от селото, чиято къща се намира наблизо. Пристигналият екип от медици само констатирал смъртта на шофьора, който има 10 г. стаж в таксиметрова фирма.

Тялото на мъжа и таксито са открити в задънената ул. “Христо Ботев”

Според кметицата Марийка Генова тя е на края на селото, не води наникъде, близо е до изхода към с. Просена, граничи с поляната близо до гробищата. Убийството е станало там пред една от последните къщи.

Тялото било откарано за аутопсия в Съдебна медицина за изясняване на причините за смъртта. По неофициална информация час преди подаването на сигнала за инцидента в диспечерския пункт на таксиметровата фирма, към която работел убитият, изгубили GPS връзката с него. Все още не е изяснено по какви причини – дали GPS-ът е бил изключен съзнателно, или връзката се е изгубила заради пресечения терен, в който се намирало таксито.

“Потресена съм, доскоро Николово бе най-спокойното село. Местните са миролюбиви, не вярвам да е местен. Предполагам, че в случая става дума за някой напушен наркоман”, обясни кметицата Марийка Генова.

Според нея вероятно убиецът познава Николово, иначе няма как да стигнат до задънената уличка.

В Николово казват, че единият от младежите, 17-годишният Деян, е наркоман. Още от вторник полицията била насочена да го разследва. Преди време семейството на Деян имало къща в селото, но я продали и се пренесли в Русе.

Полицията се отнесла изключително сериозно към издирването на младежите и служителите на реда дори останали и преспали в кметството в Николово, разказаха местните хора.

Полицаите започнали претърсване из нивите край селото. Още в началото на разследването основните подозрения били насочени от хората от Николово към Деян.

Двамата се укривали няколко часа из нивите над селото, преоблекли се, изхвърлили и дрехите, и ножа.

Младежите обаче били забелязани от хора от селото, които насочили полицаите по следите им. Един от служителите на реда дори спрял и попитал Деян: “Ти какво правиш тук?”, разказват селяните.

Момчето сконфузено отвърнало, че отива при свой роднина в селото.

Едва при срещата в Русе полицаят разпознал заподозрения по предоставената му снимка, което спомогнало за залавянето на Деян.

Вероятно шофьорът на таксито се е съпротивлявал при опита за убийство - той скочил от шкодата и хукнал да бяга, но бил настигнат и наръган неколкократно в гърба.

Човекът успял да направи няколко крачки, но се строполил мъртъв на улицата. Явно младежите са тръгнали с таксито към Николово само за да го убият и оберат, за да се снабдят с пари за дрога, смята полицията.

Източник: 24 Часа
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Моногамна жена - това е жена, която съсипва живота само на един мъж.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари