Николай Хаджигенов: Явно Пеевски ще стане защитен свидетел срещу Бойко Борисов

0
Бюрото за защита на свидетелите отново изостри тона в пленарна зала
Бюрото за защита на свидетелите отново изостри тона в пленарна зала

Бюрото за защита на свидетелите отново изостри тона в пленарна зала

Филип Станев напусна дискусията

Бюрото за защита на свидетелите отново изостри тона в пленарна зала, след като първа точка в дневния ред на Народното събрание за днес е приемане на второ четене на законопроекта, който прехвърля бюрото от прокуратурата към Министерството на правосъдието.

„Целта е тези защитени свидетели да бъдат отстреляни. За една малка, но креслива част в залата това е броене на хонорари и ПР. Приятно броене, колеги. За другата част, които подкрепят проекта, това е мръсна поръчка. Оказа се, че това е най-важният закон в държавата. Дясната част избяга от дебата за актуализацията на бюджета. Изсулиха се като мокасини от телешка и свинска кожа, не ги интересуват лекари и фармацевти, нито болни деца. Трябва да изпълнят поръчка на един човек, който 19 пъти наруши конституцията на страната“, констатира депутатът Хамид Хамид в началото на дебата по законопроекта.

Анна Александрова от ГЕРБ риторично попита от трибуната прави ли се съдебна реформа за два месеца. Колегата ѝ Александър Ненков допълни, че за два месеца дебат в тази посока не е имало.

„Вие спомняте ли си какво каза Христо Иванов в декларация за откриването на 46-то Народно събрание. ДБ обеща да търси диалог с всяка парламентарна група в този парламент и не изключихте ГЕРБ. Някога потърсили ли сте групата на ГЕРБ за дългосрочна съдебна реформа? Тук даже не ви трябва обикновено мнозинство, а ви трябва по-широка парламентарна подкрепа, за да се гарантира устойчивост“, настоя Ненков.

За преместването на бюрото се изказаха от ИТН, ДБ, ИБГНИ.

„Желанието на главния прокурор да създаде военизирана структура за участие в безредици накара хората да излязат по улиците“, констатира Радостин Василев от ИТН.

Цветан Енчев от ДПС изрази становище, че целта на обсъжданите промени е да бъде показано, че не е ли избран от правилните хора, главният прокурор няма да живее спокойно.

По думите му всички законопроекти, свързани със съдебната власт, са били наказателна акция срещу Гешев.

„Голата истина е, че част от депутатите се опитват да запазят това странно бюро и този странен главен прокурор. ГЕРБ и ДПС, вие сте срам. Мен ме е срам да стоя с част от вас в пленарната зала. И сега ще изляза от тук“, възмути се Филип Станев от ИТН.

„Съдейки по писъците, явно Делян Славчев Пеевски ще стане защитен свидетел срещу Бойко Борисов“, прогнозира по напрежението в зала Николай Хаджигенов от ИБГНИ.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Женското "НЕ СЕ СЪРДЯ" е като зъболекарското "НЯМА ДА БОЛИ!"

Харесай Дунавмост във Фейсбук