Николай Хаджигенов и Арман Бабикян: Оставката на Калина Константинова е въпрос на морална съвместимост

1
Въпрос на капацитет е начинът, по който се справяме с бежанската вълна, заявиха от "Ние идваме"
Въпрос на капацитет е начинът, по който се справяме с бежанската вълна, заявиха от "Ние идваме" Снимка: БГНЕС

Въпрос на морална съвместимост е оставката на заместник министър-председателя Калина Константинова

Това заявиха в позиция от гражданско сдружение "Ние идваме". Според Николай Хаджигенов и Арман Бабикян вицепремиерът Константинова е изразила грубо и самоволно отношение към украинските бежанци. Ето и пълният текст:

"Грубото и самодоволно отношение на вицепремиера Константинова към бежанците показва ясно, че недобрата организация на работа не може да се оправдава с нуждите и нещастието на хора, бягащи от война. Това са личности, имащи човешки права, а страната ни е дала подслон и хуманитарна защита.

Липсата на капацитет и правилно планиране се превърнаха в назидателна лекция какво може и какво няма да даде един български политик. Подобен срам страната ни не може да си позволи. Домакин е България, а не министъра.

Страната ни е известна във времето с хуманното си отношение към други народи в моменти на кризи, война и преследване, а вчера с изявлението си вицепремиерът Константинова даде лош знак.

Никой не би тръгнал с детето си в посока и на място, което не му е известно. Това е инстинкт на всяка една майка на Земята. Но и никой не може да си позволи да заплашва хора, изпаднали в беда, търсещи подслон, храна и здравеопазване.

Въпрос на морална съвместимост е оставката на заместник министър-председателя Калина Константинова, а въпрос на капацитет е начинът, по който се справяме с бежанската вълна. Без да забравяме, че на този свят всички някога са били бежанци".

Сдружение "Ние идваме"

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари