Николай Хаджигенов: Фандъкова е кукла на конци на Борисов

1
Тя не прави нищо. Има едно празно бюро в кабинета си на Московска, което обградено с не знам колко икони и тя това прави
Тя не прави нищо. Има едно празно бюро в кабинета си на Московска, което обградено с не знам колко икони и тя това прави

Тя не прави нищо. Има едно празно бюро в кабинета си на Московска, което обградено с не знам колко икони и тя това прави

Остри обществени реакции след назначаването на бившия главен секретар на МВР Ивайло Иванов за директор на Столичния инспекторат. Иванов беше дисциплинарно уволнен, заради полицейското насилие на протестите през 2020 година. За момента от Столичната община отказват коментар.

Назначението на Ивайло Иванов за директор предизвика незабавна обществена реакция. Според правилника за организацията и дейността на Столичния инспекторат, директорът му се назначава от кмета на Столична община – Йорданка Фандъкова.

"Първо, това е доказателство, че Фандъкова за всичките тези години, в които е кмет на София е като на конци на Борисов. Тя не прави нищо. Има едно празно бюро в кабинета си на Московска, което обградено с не знам колко икони и тя това прави", каза бившият депутат от "Изправи се БГ! Ние идваме! адв. Николай Хаджигенов пред камерата на Bulgaria ON AIR.

Негативна реакция за новия директор на инспектората последва и от общински съветници. От “Демократична България” настояват за незабавната отмяна на назначаването на Ивайло Иванов като ръководител на Столичния инспекторат. Председателят на групата на БСП в Столичния общински съвет също коментира назначението в социалните мрежи.

"Директор на Столичния инспекторат не е нито милиционерска, нито пазвантска длъжност. За нея трябва експертиза. Екологична експертиза, каквато новоназначеният Ивайло Иванов, уволнен неотдавна от поста главен секретар на МВР, не притежава", каза Калоян Паргов.

Независимият общински съветник Борис Бонев също не одобрява новото назначение.

"За мен е повече от очевидно, че целта на това назначение е да се намери място на поредната партийна калинка, а не да се търси подходящ, компетентен, можещ човек, който да въдвори ред в хаоса, който цари в София в момента", каза Бонев.

Иванов беше уволнен от поста главен секретар на МВР през май тази година. Той заемаше длъжността от декември 2018 г. Повод за неговото уволнение беше полицейското насилие по време на протестите срещу правителството и главния прокурор през лятото на 2020 г. Потърсихме го за коментар, но той не отговори на обажданията ни.

Преди да стане главен секретар на МВР Ивайло Иванов ръководеше столичната полиция. От 1999 г. е заемал ръководни длъжности в структурата на МВР. От столична община отказаха коментар за назначението му за директор на Столичния инспекторат.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Преди време реших да тичам всяка сутрин по 30 минути. Ако някой ден пропусна, на следващият ден ще тичам с 30 минути повече. Утре сутрин ще тичам до 10-ти април!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари