Николай Габровски: Лично звънях на кандидатите за министри

0
Само експертно правителство може да преведе България през тежките 8 - 10 месеца, смята кандидатът за премиер
Само експертно правителство може да преведе България през тежките 8 - 10 месеца, смята кандидатът за премиер Снимка: bTV

Само експертно правителство може да преведе България през тежките 8 - 10 месеца, смята кандидатът за премиер

Лично звънях на кандидатите за министри, но се възползвах от съветите на хора с различни политически нагласи. Само експертно правителство може да преведе България през тежките 8 - 10 месеца. Това заяви проф. Габровски в предаването „Лице в лице“ по bTV.

„Освен лекар и съм известен основно в областта на медицината, знаете, че съм бил и зам.-председател на БЛС, зам.-директор на болница „Пирогов“. Това по някакъв начин създаде някаква видимост на личността ми извън тясно професионално поприще. Поради това не еднократно съм получавал покани от различни политически сили за влизането ми в парламента и не само там. Винаги съм отказвал с пълното убеждение, че съм най-полезен в операционната зала“, каза проф. Габровски.

Властта никога не го е изкушавала, но сегашният момент бил различен по няколко причини. Първата е, че през следващата година на България ѝ предстои да направи няколко изключително важни неща, които ще предопределят хода на развитие на държавата. Втората е, че през последните години България повтаря едно и също нещо с доста голяма упоритост и практически се стига до един и същ резултат.

Когато получих предложението от г-н Борисов и от групата на ГЕРБ-СДС си зададох само един въпрос: Искам ли да променя нещо или не? Ако отговорът беше: Не, не искам нищо да променям, е ясно, че сега нямаше да си говорим тук – в това студио. Явно е, че отговора, който си дадох беше: Да, искам да променя нещо. Затова поех този ангажимент“, обясни проф. Габровски.

По време на разговора си с Бойко Борисов станало ясно, че ГЕРБ не иска да прави политически кабинет заради тежките времена, в които живеем. Според него експертното правителство щяло да успее да намали политическата конфронтация и да преведе България през следващите 8 - 10 месеца, които се очертават като много тежки.

Изборът на министри е бил труден – някои от тях проф. Габровски познава отдавна, а с други се срещнал за пръв път преди няколко дни. Те е търсил имената на министрите в Гугъл. Използвал прост научен метод – когато от няколко източника изкачи идно и също име, той разглежда автобиографията на човека. Провел също така серия от срещи и интервюта, за да реши дали експертът е подходящ за министър.

Томислав Дончев е човек с изключителен опит, който винаги ми е давал съвети. Имах и няколко други източници, които няма да издам, заради политическата ситуация в която трябваше да взема тези решения. Това, което мога обаче да кажа, че бяха от различни политически сили“, призна проф. Габровски.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 2
    1
    Така ли?!
    А КОЙ ти даде телефоните им? СИКаджийската мутра от подземния свят, Карадайрето от ДъПъСъ-то и селяндуринът от Славяново, нали?! Халал да са ти всички нищожества и политически проститутки, особено - слузестият червей Прошко! С него направо избихте рибата със СИКаджията, понеже Прошко някога беше знаков костовист, че и кандидат за кмет на ДСБ!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари