Николай Денков: Заместник-министърът на електронното управление е направил административни нарушения

2
Това не е било достатъчно за отмяна на машинния вот на първия тур от изборите, допълни премиерът, който поиска среща с министъра на електронното управление
Това не е било достатъчно за отмяна на машинния вот на първия тур от изборите, допълни премиерът, който поиска среща с министъра на електронното управление Видео: bTV

Това не е било достатъчно за отмяна на машинния вот на първия тур от изборите, допълни премиерът, който поиска среща с министъра на електронното управление

Има административни нарушения, но те не са били достатъчно основание за отмяна на машинния вот на първия тур от изборите. Така премиерът Николай Денков коментира казуса със заместник-министъра на електронното управление, заснетите кодове на машините за гласуване и последвалия доклад на ДАНС, предаде bTV.

Денков ще поиска днес среща с министър Йоловски. Тя вероятно ще бъде след 15:00 часа.

Истинската причина за отмяна на машинния вот е, че от ДАНС не са проверили информацията, която са изпратили. И затова академик Денков е поискал освобождаването на Пламен Тончев в мотивирано писмо до президента.

Със сигурност заместник-министъра е направил някои административни нарушения. Но тези административни нарушения не са причина за отменяне на машините на изборите. Например това, че са използвани лични устройства тогава, когато не е трябвало да се използват лични устройства. Предните години е било същото на предните избори. Така че тука той не е направил нещо извънредно. Просто е трябва да бъде много по-внимателен, защото този тип административни нарушения бяха използвани, за да се вмени, че в него е вината за отмяната на машините за първия тур проблема истинската причина да се махнат машините. Първо че заместник-председателят не провери информацията, която изпрати, и второ, че я изпрати публично, без да бъде проверена. Изпратил съм мотивирано писмо до президента о би трябвало да е качено вече на сайта на Министерски съвет. В него има ясно са показани законови мотиви защо има проблем с председателя на ДАНС“, обясни премиерът.

До отмяна на машинния вот се стигна, след като на председателски съвет в НС се е представил доклад на ДАНС, от който станало ясно, че на 25 октомври зам.-министърът на електронното управление е свалил кодовете на машините, записал ги на телефона си и на флашка.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 1
    1
    денков, лъжльо,
    истинската причина за отмяната на машинния вот е точно това, машините не са сертифицирани в срок от министерството, защото замминистърът няма право да върши тази дейност съгласно изборния закон! И върховния съд потвърди решението на ЦИК! Какво въртиш дупето, лъжльо!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари