Николай Денков: Стратегията е да преговаряме за сухопътните граници

0
Ще използваме ЕК като медиатор в преговорите за Шенген, каза премиерът Николай Денков
Ще използваме ЕК като медиатор в преговорите за Шенген, каза премиерът Николай Денков Снимка: БТА

Ще използваме ЕК като медиатор в преговорите за Шенген, каза премиерът Николай Денков

Стратегията е да преговаряме за сухопътните граници, подготвили сме предложение, ще го изпратим до Австрия. Ще използваме ЕК като медиатор в тези преговори, каза премиерът Николай Денков в Брюксел, цитиран от БГНЕС.

Днес и утре ще преговаряме. Не искаме да оставаме заложници на решения, които нямат обща логика с ЕС, ще опитаме да избегнем отново влизане в решение на Европейския съвет, добави той.

Унгария каза, че ако не махнем газовата такса, те ще ни наложат вето за Шенген, решихме да не рискуваме за тези важни стъпки за Шенген, каза Денков.

За бюджета приоритетите са ясни – миграцията е единият приоритет. Другият приоритет е Украйна, разглеждаме помощта за Украйна като помощ за Европа и в частност за България. Ясно беше казано, че след Украйна може да има и следващи държави, това трябва да го помним, каза Денков. Помощта за Украйна е решаваща за общата политика за Европа, България може да помогне с ясни аргументи.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 6
    1
    ...
    какви стратегии бе замалял женствен педераст. погледни се в огледалото. пеевски ти се подиграва и ти иска стола в нац. ефир. посмешище слабо. вие сте тотален разпад.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари