Николай Денков: България е заложник в ситуацията с Шенген

0
Българският премиер подчерта, че страната ни отговаря на всички критерии за присъединяване към Шенген
Българският премиер подчерта, че страната ни отговаря на всички критерии за присъединяване към Шенген Видео: Euronews Bulgaria

Българският премиер подчерта, че страната ни отговаря на всички критерии за присъединяване към Шенген

"Когато се срещнах с канцлера Нехамер в Австрия, той беше много ясен, че няма проблеми с България и Румъния сами по себе си. Проблемът е как работи Шенген като цяло. Така че, това е по-скоро дискусия между Австрия и Европейския съюз, отколкото между България и Австрия. Разбира се, ние сме жертви на тази ситуация. Както казах, сме като заложник на тази ситуация. Надявам се през декември да има позитивно развитие", каза той в интервю за Euronews Bulgaria.

Николай Денков отхвърли критиките на Сърбия и Унгария след решението България да увеличи таксата върху вноса и транзита на руски газ. Според Белград и Будапеща това ще доведе до покачване на цените за техните потребители, но Денков настоя, че мярката няма да се отрази на партньорите.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 4
    1
    До Денков
    - Другарю Денков ! България и нейният народ са заложници на всички Вас 240 простака и алчни глупака вече 30 години.Там е проблема в София в НС и криминалните структури неизменно свързани със всяка партия.За съжаление е така.Да се помолим ма отец Еконтии за милост неземна и прошка всевишна.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари