Николай Денков: Страната ще продължава да помага на Украйна

0
Премиерът Николай Денков и вицепремиерът Мария Габриел разговаряха с украинския президент в Министерския съвет
Премиерът Николай Денков и вицепремиерът Мария Габриел разговаряха с украинския президент в Министерския съвет Снимка: Facebook

Премиерът Николай Денков и вицепремиерът Мария Габриел разговаряха с украинския президент в Министерския съвет

Независима и суверенна Украйна е ключова за сигурността в региона и Европа. Това заяви премиерът Николай Денков по време на съвместната си пресконференция с украинския президент Володимир Зеленски след среща в Министерския съвет.

Денков за пореден път изрази подкрепата на България за Украйна. Русия трябва да понесе своята отговорност и за военни престъпления”, категоричен бе българският премиер.

Той каза още, че Украйна заема важно място във външнополитическите приоритети на нашата страна. „Още от първите дни на конфликта тогавашният премиер Петков и министър Василев се ангажираха на европейско ниво. Кабинетът „Петков” включи България в усилията на всички в помощ на Украйна – политическа и дипломатическа. България стана втори дом за стотици хиляди, избягали от ужасите на войната”, отбеляза министър-председателят.

„Страната ни подкрепи всички санкционни пакети на Русия и ще продължава да помага за подготовката на Украйна за влизането ѝ в НАТО и ЕС. Страната ни е готова да участва и в следвоенното възстановяване на Украйна - за енергийната и транспортна инфраструктура. Български компании имат готовност да помогнат при реставрацията и консервацията на паметници на културата, а от разговорите днес разбрахме, че Украйна има интерес и да работим заедно и в областта на образованието и развитието на новите образователни технологии. България иска устойчив и справедлив мир за света, и ще направи необходимото за него”, допълни премиерът.

Той отбеляза, че двамата със Зеленски ще се видят след няколко дни на срещата на върха на НАТО във Вилнюс, когато ще бъде първото заседание на новосформираният съвет НАТО-Украйна.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 9
    1
    Анонимния
    Правителството ДОЛУ АКО ПОДКРЕПЯМЕ УКРАЙНА...................................................
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Навън е такова време, че излизаш по тениска, срещаш някой с пуловер и се чудиш: кой от вас е идиот!?

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари