Николай Денков ще се срещне с Мицотакис в Атина

0
Премиерът заминава на еднодневно посещение в гръцката столица
Премиерът заминава на еднодневно посещение в гръцката столица Снимка: БТА

Премиерът заминава на еднодневно посещение в гръцката столица

Министър-председателят акад. Николай Денков заминава за еднодневно работно посещение в Атина, съобщиха от пресслубата на Министерски съвет.

Българският премиер ще присъства на вечеря, давана от гръцкия му колега Кириакос Мицотакис, на която ще се обсъжда европейското бъдеще на страните от Западните Балкани.

Във вечерята ще участват президентът на Черна Гора Яков Милатович, президентът на Сърбия Александър Вучич, министър-председателят на Северна Македония Димитър Ковачевски, министър-председателят на Косово Албин Курти, председателят на Съвета на министрите на Босна и Херцоговина Боряна Кристо, министър-председателят на Румъния Йон-Марчел Чолаку, министър-председателят на Хърватия Андрей Пленкович, президентът на Молдова Мая Санду, както и президентът на Европейския съвет Шарл Мишел и президентът на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен.

В рамките на посещението министър-председателят акад. Денков ще проведе и редица двустранни срещи.

Гръцкият министър-председател Кириакос Мицотакис кани днес от 20:15 ч. лидерите на Западните Балкани и на страните членки на Европейския съюз в резиденция „Максимос“ на вечеря и неформална дискусия за разширяването на Съюза и за европейското бъдеще на региона.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари