Николай Денков: С Дейвид Камерън обсъдихме войната в Украйна и проблемите с миграцията

0
Дейвид Камерън: Путин трябва да види, че е сбъркал
Дейвид Камерън: Путин трябва да види, че е сбъркал

Дейвид Камерън: Путин трябва да види, че е сбъркал

"С Дейвид Камерън обсъдихме теми от взаимен интерес, с акцент върху войната в Украйна и проблемите с миграцията." Това заяви на брифинг в Министерския съвет министър-председателят Николай Денков след проведена среща с вицепремиера Мария Габриел и министъра на външните работи на Обединеното кралство Дейвид Камерън.

Обсъдихме и няколко други теми с общоевропейско значение, поясни Денков, предаде БТА.

Посещението на Дейвид Камерън се осъществява по покана на вицепремиера и министър на външните работи Мария Габриел в контекста на засиления политически диалог между двете страни в последната половин година, посочиха от Министерството на външните работи (МВнР).

В центъра на дискусията бяха темите от общ интерес. Това е ролята на войната в Украйна и помощта, която трябва да осигурим всички. Споделяме мнението, че украинските войски се бият за бъдещето на Европа на този фронт. Това не е национален въпрос. Това е въпрос, който ще предопредели историческите събития в Европа и на световната сцена през следващите години и, може би, десетилетия. За това е наше общо дело да помогнем на Украйна, така че да не позволим на Русия да спечели тази война, защото това може да има изключително негативни последици“, разясни премиерът за проведените днес разговори.

Друга тема, която обсъдихме в дълбочина, е темата за миграцията, проблем от най-високо ниво за Европа. Знаете, че потърпевши сме и ние. Не толкова от гледна точка на количеството мигранти, които имаме в България, отколкото от това, че в известен смисъл се оказахме жертва на проблемите, които срещат част от големите европейски държави. Това, в което сме обединени, е, че решението на тези проблеми с миграцията може да бъде намерено само с общоевропейски усилия, като в европейския контекст включвам и Великобритания като държава, която има огромно значение по отношение на борбата с миграцията, така и по отношение на натрупания опит“, допълни Николай Денков.

Той е човек с огромен опит, с огромен поглед в дълбочина на политически процеси и на световната сцена, и в Европа, и на Балканския полуостров в частност. Обмяната на мнения и на идеи за това как да се справим с предизвикателствата заедно е изключително полезна за нас като екип и би могла да има дългосрочни последици по отношение на някои от идеите, които обменихме“, каза още българският премиер.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 5
    1
    Бай Чеп
    Денко Сапуна и Мара Енепейска рапортуват пред наглосакските господари! Само кажете, нарамваме мешките и се хвърляме на Русия! Голем смех!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари