Николай Денков пред "Политико": Руското влияние в България стана много интензивно

0
Досегашният премиер на България заяви, че очаква руска дезинформация във връзка с изборите през юни
Досегашният премиер на България заяви, че очаква руска дезинформация във връзка с изборите през юни Снимка: БГНЕС

Досегашният премиер на България заяви, че очаква руска дезинформация във връзка с изборите през юни

Досегашният премиер на България Николай Денков прекара мандата си в опит да изтласка руснаците и за него няма съмнение, че Москва ще удвои усилията си да възстанови влиянието си, след краха на кабинета му, пише "Политико" в своя статия, публикувана вчера вечерта, предава БНР.

Денков, който от вторник не е министър-председател, заяви пред изданието, че неговото прозападно и проукраинско правителство е успяло да намали енергийната зависимост на страната от Русия, изгонило е над 80 тайни агенти под прикритието на дипломати и е въвело програма за проверка на фактите за противопоставяне на руската дезинформация.

Но коалиционният му кабинет падна жертва на вътрешни разпри и последващата нестабилност вероятно ще е от полза на редица български политици и официални лица, които отдавна са се доказали като отстъпчиви към Кремъл.

"Ние виждахме руското влияние през всичките тези години. То никога не е изчезвало", каза Денков: "Естествено, то стана много интензивно през последните 2 години след началото на войната. Русия ще направи всичко възможно, за да възстанови силното си влияние в България".

Пред "Политико" Денков коментира още за България е изключително важно да бъде част от НАТО и ЕС: "Не се колебаем къде принадлежи".

Той очаква руска дезинформация във връзка с изборите през юни, както е било и в миналото:

"Начинът да се борим с нея да е предоставяме фактите и да ги интерпретираме на базата на логични доводи, а не на манипулации и дезинформация".

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 7
    5
    сакйс
    Ние българите трябва да започнем борба за прогонване на атлантическото влияние от България! Всяка атлантическа измет - марш от България!
  • 9
    4
    фена на Путин
    Погледнете това жалко, пасивно недоразумение. Хубаво го огледайте. Това е образът и визията на позора, видът на анти-Българският дух и бунтарство. Не искам никога повече да го виждам на ръководен държавен пост. Да го взема някой педераст в частния сектор.
  • -5
    3
    Путин Хуйло
    Аз не го усещам като достатъчно интезивно по задника си, още трябва!
  • 10
    2
    Българин
    Даже един пудел с пачки в евро изкара руското влияние, нали плъх нещастен ?
  • 11
    1
    Дгд
    Нещастен европедер.ст
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари