Кирил Петков пред BBC: България има силен глас в НАТО и ЕС

0
Ако Русия ни спре газа, може да ограничим износа на ток, заяви премиерът
Ако Русия ни спре газа, може да ограничим износа на ток, заяви премиерът Снимка: МС

Ако Русия ни спре газа, може да ограничим износа на ток

Позицията на България относно напрежението между Русия и Украйна е недвусмислена, заяви премиерът Кирил Петков пред Би Би Си в отговор на въпрос за опитите на руския президент Владимир Путин да намери слаби места сред членовете на НАТО:

Ние имаме силен глас в НАТО и Европейския съюз. България е много предсказуем член на НАТО и не мисля, че думата „слабост“ изобщо може да бъде свързвана с нас“, предава БНР.

В интервюто за рубриката на Би Би Си Hardtalk премиерът посочи, че ако Москва отговори с ограничения в областта на енергетиката, в случай на нови санкции от Запада спрямо Русия, това може да се окаже проблем за България. Той добави, че е обсъдил с Европейската комисия план за действие в такава ситуация:

Ако този много лош сценарий се осъществи, ние ще се справим, но ще бъдем принудени да ограничим износа на ток. Общият европейски пазар ще трябва да направи изключение в само за този период този път“.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 4
    2
    daskal
    Кирчо, еб.м ти и натото, и северната македония, и европейския съюз, и останалите глобални проблеми! Ева ни се майката от сиромашия и недоимък! Заплатите и пенсиите в България са гавра! Страната ни е шампион във всички негативни класации. Работещите хора са просяци и роби! Таковат ги както си искат - енергото, тецовете, веикатата, търговците и всеки както си иска! Раздухте още и без това раздутата администрация - 440 000 чиновници при население около 6 милиона. Какъв "силен глас" може да има нещастна България?
  • -2
    1
    Ай сиктир!
    Ама тоя май започна да лъже повече и от Бойко, а?
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Навън е такова време, че излизаш по тениска, срещаш някой с пуловер и се чудиш: кой от вас е идиот!?

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари