Николай Денков: Обмисляме удължаване на учебната година за учениците от I до VI клас

1
Тази година учениците ще започнат на 15 септември, но следващата учебна година със седмица по-рано
Тази година учениците ще започнат на 15 септември, но следващата учебна година със седмица по-рано Снимка: БГНЕС / Архив

"Да бъде удължена с две седмици учебната година за учениците от I до VI клас обмислят в Министерството на образованието и науката"

Това съобщи във Варна ресорният министър акад. Николай Денков, предаде БНР

В последните две седмици ще бъдат използвани форми на неформалното обучение сред природата и на обществени места.

"Децата могат да излязат сред природата и там да учат някои от предметите, могат да отидат по музеи. Това допълнително време е необходимо за новите форми, които развиват компетентност, а не стандартното заучаване и възпроизвеждане", посочи Денков.

"До края на юни започва прегледът на учебните програми, които трябва да бъдат изчистени от излишни академични термини, ще бъдат включени повече практически примери, които са насочени към всекидневието, за да разберат учениците по-ясно съдържанието на материала", обясни още Денков.

Останалите промени, които се обсъждат, ще влязат в сила от учебната 2023 – 2024 година. Тази година учениците ще започнат на 15 септември, но следващата учебна година със седмица по-рано.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 4
    2
    русенец
    Защо да са жалки, напротив, разумно предложение. То това нормалн учебна година ли беше. И не само тази,а и миналата. нищо няма да им стане на децата, ако поучат малко повече. То и родителите "преценяха", не разрешаваха тестове, какволошо има. А и предложението е раумно, повече практически занятия, излизане и преодаване сред природата, изваждане от програмата на ненужните данни и факти. А и някой ще се грижи за децата през тези 2 седмици. Иначе какво - трябва родителите да мислят. А и учителите да се заработят новите заплати
  • -2
    1
    Смешници
    Смешници, жалки сте.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари