Николай Денков: Няма да позволим внос на слънчоглед от Украйна в близък период

0
Премиерът се срещна с протестиращи зърнопроизводители
Премиерът се срещна с протестиращи зърнопроизводители Снимка: Благой Кирилов, БТА

Премиерът се срещна с протестиращи зърнопроизводители

По всяка от точките, които бяха поставени от протестиращите, можем да предложим решение или да обясним как ще търсим решение, заяви премиерът Николай Денков в изявление пред медиите в Министерския съвет след среща с представители на протестиращите земеделски производители. В срещата с контактна група от Инициативен комитет за общонационален земеделски протест са участвали министърът на финансите Асен Василев и министърът на земеделието и храните Кирил Вътев, предаде БТА.

По отношение на слънчогледа предстои разговор с прeмиера на Украйна, в който ще обясня, че в дискусиите сме обсъдили, че ще има определена квота за България и тя ще бъде разрешена, когато уточним колко е голяма. В близкия период няма да позволим внос от Украйна, увери премиерът Никола Денков. По отношение на останалите продукти и в момента се водят преговори с Европейската комисия и Украйна, заедно с министрите на земеделието на страните членки на ЕС, добави той. По думите му досега не са установени никакви проблеми по отношение на качеството на селскостопанските продукти.

Поехме ангажимента, че до 30 септември ще бъдат изплатени средствата за компенсации, които са поставени като изискване от протестиращите, заяви премиерът. Министерството на земеделието ще съкрати срокът за подаване на заявки и плащанията ще бъдат направени максимално бързо, в рамките на седмица или две, каза още Николай Денков.

По-рано днес министърът на земеделието Кирил Вътев разговаря с протестиращите за проблемите в бранша и възможните решения.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари