Николай Денков: Искам да се извиня на всички, които обидих с думата „терористи”

1
Земеделците подписаха меморандум с правителството
Земеделците подписаха меморандум с правителството

Земеделците подписаха меморандум с правителството

Фермерите подписаха меморандум с правителството, в който са записани исканията им, след като падна забраната за украински внос. Той влиза в сила още от днес.

"Използвам случая в този момент, когато приключи протеста, когато е подписан меморандума, да се извиня на всички хора, които работят в земеделския сектор, в аграрния сектор, животновъдите, затова, че ги обидих, използвайки думата „терористи. Думата беше насочена към хората, които отказаха да дойдат на отправената от мен покана, на която щяхме да обсъждаме тези точки в същия дух, в който го свършихме днес", каза Денков, предаде NOVA.

Имаме подписано споразумение. Както се шегувахме - след един фалстарт финиширахме успешно. След конструктивни преговори, които проведохме няма победени, няма отстъпили. Всички спечелихме. В момента потушихме напрежението, което вълнува хората, но има много проблеми, които ще продължим заедно”, заяви Денков.

Искам да благодаря на участниците в преговорите за конструктивния диалог и всичко, което предложиха земеделците. Искрено се надявам, че ще продължим да работим заедно за да създадем среда, която ще доведе до по-добри възможности”, посочи Кирил Вътев, министър на земеделието.

Искам да благодаря от името на Инициативния комитет. Двата дни бяха изключително натоварващи и интензивни, в крайна сметка важно е да се стигне да консенсус”, каза Илия Проданов.

На брифингът беше пояснено, че има нова точка в споразумението – Министерство на земеделието ще започне да изготвя комплекс от мерки, политики, които да бъдат в дългосрочен аспект.

Днес се подписа много важен фундаментален документ между земеделската общност на България и правителството, за което благодарим”, заявиха от Инициативния комитет.

Около обяд тежката техника започна да се изтегля от периферията на София. „Повече работа тук днес нямаме. Всички колеги с трактори могат да се приберат по къщите си и утре да се върнат на полето“, каза председателят на Асоциацията на зърнопроизводителите Илия Проданов преди да тръгне към Министерски съвет.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • -46
    9
    ППДБ
    ПриродноПростоватиДеБили
  • -36
    8
    Я..я......я....
    Колко евроатлантически джендъри имало днес ТуК. Почитатели на Истанбулската конвенция
  • 35
    7
    фенката на путлер
    Аз дъня яко бибитки на сички мутрофански платени фенчета на "взъZZраждани"! Елати да ви исмуча, дрогаре тролове кумунярски!
  • -20
    6
    Бесарабски умирисан съсел
    Дъня минуси на конвеер. По измислена схема. ХуйлащукЪ каза, че Киев ше плаща.
  • 33
    5
    До 3
    Недей да душиш на макя си рязанате рушлямска тутурутка, жалка мутрофанска копейкаджийке! Там така мириже, на втасало, квас и боярищник!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари