Николай Денков: До края на годината има тестове за учениците

0
Министърът на образованието ще подложи на обсъждане въпроса дали учебната година да не започва преди 15 септември
Министърът на образованието ще подложи на обсъждане въпроса дали учебната година да не започва преди 15 септември Снимка: bTV / стоп кадър

Министърът на образованието ще подложи на обсъждане въпроса дали учебната година да не започва преди 15 септември

До края на годината са осигурени тестове за присъственото обучение на учениците. Има обещания и за началото на януари, докато не ги видя в складовете, не мога да кажа нищо“.

Това обяви в интервю за предаването „120 минути“ по bTV служебният министър на образованието Николай Денков. Той е номиниран да остане на поста и в редовното правителство.

Денков призна, че през последните месеци е имало разнобой между това, което излизаше като информация от МОН и от МЗ.

Попаднахме в капан – изискваха се тестове, а в същото време тестове нямаше“, каза министърът в отговор на въпрос защо се е забавило връщането на всички ученици в клас.

Относно твърдение на служебния министър Стойчо Кацаров, че и просветното министерство е можело да купи тестове, Денков напомни, че съгласно решение на Министерския съвет МЗ трябва да ги купи.

Той се надява заедно с новия министър на здравеопазването (номинирана е Асена Сербезова) да седнат и да обсъдят цялостната стратегия по това дали и при какви условия ще бъдат затваряни училищата.

Министърът на образованието обясни, че е трудно да се удължи учебната година, но ще подложи на обсъждане въпроса дали тя да не започва преди 15 септември.

На въпроса дали кабинетът „Петков“ може да изкара пълен 4-годишен мандат Денков отговори, че зависи от това как ще се сработи екипът и от добрата координация.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари