Никола Стоянов не успя да обясни как ще се ползват ваучерите за гориво

0
Трябва да се сметне дали има ресурс за мярката, както и много детайли как да се избегне спекула
Трябва да се сметне дали има ресурс за мярката, както и много детайли как да се избегне спекула Видео: NOVA

Трябва да се сметне дали има ресурс за мярката, както и много детайли как да се избегне спекула

Има доста въпросителни относно решението на депутатите за предоставяне на ваучери за гориво и транспорт на всеки български гражданин с месечен доход под 3 400 лв. Това е решение на депутатите. Не мога да кажа много по въпроса. Има работна група. Трябва да се сметне дали има ресурс за това, както и много детайли как да се избегне спекула. Това каза служебният министър на икономиката Никола Стоянов в ефира на NOVA.

Той обаче подчерта, че ръководеното от него министерство работи по детайлите на наредбата и обясни, че Министерство на финансите тепърва трябва да направи калкулации дали има наличен ресурс за подобна мярка.

Попитан има ли възможност тази мярка да не се случи, той каза, че след като Народното събрание са решили да има такава мярка, те са задължени да работят по въпроса. „Създават се очаквания, но ние невъзможни неща не можем да направим“, каза той.

Служебният министър на икономиката обясни, че идеята е ваучери за гориво и транспорт да са твърда сума за определен срок от време. Те ще са на месечна база спрямо ресурса, с които има и спрямо хората, които са кандидатствали. „Така ще знаем дали ще можем да дадем 1000, 900 или 500 лева“, обясни Стоянов.

Министърът увери, че разходите за ваучери ще са драстично по-големи от тези, които бяха направени за отстъпката от 25 ст. на литър гориво.

Стоянов изтъкна, че има сериозен спад в цените на горивата за последните пет месеца откакто работи служебното правителство, но инфлацията продължава да е висока.

Относно цените на горивата той каза, че очаква те да се задържат на тези нива или да се понижат още малко. „В момента цените у нас са най-ниски“, изтъкна той.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • -1
    1
    Русенец
    Сега се чудят на кои цигански барони да раздадат ваучерите та да намажат някой глад напролет. Честита ви промяна другари европейци.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

На пазара:
- Едно кило ягоди!
- Какви предпочитате, български или брани от българи?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари