Никола Минчев: Трябва да положим усилия правителството да продължи своята работа

0
Местните избори не дадоха някаква коренно различна политическа ситуация
Местните избори не дадоха някаква коренно различна политическа ситуация Снимка: Никола Минчев / Facebook

Местните избори не дадоха някаква коренно различна политическа ситуация

Не мисля, че има по-добра алтернатива и всички трябва да положим усилия това правителство да продължи своята работа. Това каза зам.-председателят на парламента Никола Минчев и депутат от ПП-ДБ в кулоарите на НС, попитан дали има опасност правителството да падне.

Според него местните избори нямат отношение към развитието на ситуацията в пленарна зала, тъй като разпределението на силите в парламента е установено с парламентарните избори. Местните избори не дадоха някаква коренно различна политическа ситуация, която да се нуждае от „напасване“ в Народното събрание, посочи Минчев.

Попитан за смяна на министри, той заяви, че няма такава договорка и обясни, че за това е необходимо съгласие между всички участници в парламентарното мнозинство. По отношение на смяна на зам.-министри Минчев посочи, че това е прерогатив не на законодателната власт, а на изпълнителната.

На въпрос дали е необходимо коалиционно споразумение между партньорите Минчев посочи, че е възможно, ако е под формата на установяване на ясно разписан механизъм на вземане на решения. Ако е обаче разпределение постове между партии в рамките на изпълнителната власт – не, заяви той.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 0
    2
    до 1
    На тея трябва да им променят постоянния адрес на Гуантанамо Бей завинаги.
  • -1
    1
    Драганова
    Трябва да положим усилия час по-скоро сглобката да се счупи и правителството да си ходи, а Денков, Борисов и Пеевски- всинца в зандана! Къде са "умните и красивите" да удрят тъпани, канчета и тенджери по улиците в протест срещу властта? Къде са сега, когато Делян Пеевски коли и беси?! А при Орешарски питаха КОЙ КОЙ КОЙ! Защо сега не питат или е ясно на всички кой кой е и какъв е...Докога българският народ ще търпи Бойко Методиев Борисов да крепи тази сглобка и всички ние да бъдем заложници на неговата мафия? Aко ГЕРБ си оттеглят подкрепата за ПП-ДБ и правителството пада, но заедно с това и главата на Бойко и затова той ги дундурка. Дори в Русе ПП са си наели офис на втория етаж в сградата на ъгъла под часовника, където на първи етаж е приемната на ГЕРБ...тъй че не-коалицията май че си е съвсем явна и доста задружна.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари