Никола Минчев: Коалицията се справя добре и ще управлява още дълго време

1
Коалицията, която формирахме през декември, е сложна.
Коалицията, която формирахме през декември, е сложна. Снимка: БНТ

Коалицията, която формирахме през декември, е сложна. Това са четири различни политически формации и никога не сме се заблуждавали, че нещата ще вървят гладко

Това каза в предаването "Панорама" по БНТ председателят на парламента Никола Минчев, който е депутат от "Продължаваме промяната".

По думите му няма остри противоречия, а нормално противопоставяне на мнения, не бих казал, че има остри противоречия Това е нещо съвсем нормално за демокрацията. А и трябва да отбележим, че това вижданията на всички институции да се определят от един център, слава Богу, е зад нас, заяви той.

"Мисля, че управляващата коалиция се справя добре и че тя ще остане още дълго време да управлява", добави Никола Минчев.

Той коментира сблъсъците в Народното събрание на 1 юни, които започнаха, след като лидерът на "Възраждане" Костадин Костадинов отиде да поиска обяснение от депутата от "Продължаваме промяната" Искрен Митев, който малко преди това го беше нарекъл Копейкин.

Минчев заяви, че и двамата депутати са наказани.

"Неприятно е, че това се случва в пленарна зала, още повече пред деца. Но, слава Богу, това са редки епизоди", посочи председателят на парламента.

"Относно това, което се случи на 2 юни (депутатът от "Продължаваме промяната" Христо Петров, известен като Ицо Хазарта показа среден пръст на ПГ на ГЕРБ – б. Ред), Ицо Хазарта показа своето отношение към това, че колегите от ГЕРБ тръгнаха да вдигат с транспаранти с надпис "Оставка". Не мисля, че това е най-подходящият начин да се иска оставка в пленарна зала. Ицо Хазарта също ще понесе наказание. Мисля, че тази страница е затворена", отбеляза Никола Минчев.

"Не оправдавам нито един подобен казус, независимо от коя парламентарна група идва, но ПГ на "Продължаваме промяната" не ме е поставяла в неудобно положение. Тя носи нов начин на правене на българската политика и именно затова беше избрана. Политическият стил, който се опитваме да налагаме, е да убеждаваме политическите си опоненти защо не са прави, с аргументи, а не с обиди и политически лозунги", посочи той.

В отговор на въпрос Минчев призна, че законодателната програма на управляващата коалиция се движи с темпове, които са под желаното.

По думите му това, което са получили украинските бежанци у нас, е на добро ниво, благодарение и на държавата, и на доброволците.

Попитан дали позицията на страната ни за войната в Украйна е била достатъчно категорична, Никола Минчев заяви, че българският парламент е приел декларация още на първия ден на нападението - 24 февруари.

"Приехме декларация, в която категорично осъдихме руската инвазия в Украйна и призовахме за изтегляне на руските войски. Впоследствие имаше повече колебания по отношение на предоставянето на военната помощ. Аз самият подкрепих едно по-широко предоставяне на помощ от гласуваното в пленарна зала, но в крайна сметка уважавам решението на всеки гласувал", коментира той.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 4
    4
    Олее мале
    Ма верно ли бе, комсомолец?! Ти да не си слънчасал, че така говориш?! Скоро ще ви чуем друга песен да пеете.
  • 3
    3
    до 2
    Баси комсомолеца ! Ти и в Дядо Коледа вярваш, нали , дете?:) Заради идиоти като теб ги имаме и тези , и предните, и по-предните.
  • -7
    2
    pepo
    Правителството се справя добре и ще управлява цял мандат.Не случайно хората пишат,че най после имаме образовани, млади и некорумпирани хора начело на държавата.
  • 3
    1
    русенец
    Пепел ти на езика, Николчо! Колко дълго ще управлява? Докато погребе и последният българин ли?! Хайде по-добре да се захванете с нещо, от което разбирате или поне няма да сте вредни за страната.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари