Никога не пускайте тези неща в тоалетната

0
Кои продукти за нищо на света не трябва да пускаме в нея?
Кои продукти за нищо на света не трябва да пускаме в нея?

Няма по-капризен уред от тоалетната чиния и е редно да бъде толкова придирчива.

Все пак на нея й се пада най-мръсната част от човешкото ежедневие. И като примадоната в домакинството си има своите изисквания за това как да се отнасяме с нея, пише Mila.bg.

Кои продукти за нищо на света не трябва да пускаме в нея?

Бебешките мокри кърпички и тампоните за сваляне на грим

Дори и за продукти, на които пише, че може да се изхвърлят в тоалетната чиния, е добре да не ги пускате в канализацията. Те могат да я запушат по всяко време, тъй като на тях им трябва по-дълъг период от време за разграждане.

Дамски превръзки и тампони

Предупредителни табелки за това виждаме във всяка обществена тоалетна и с право. Тези материали са най-честата причина за запушената тоалетна.

Хартия за подсушаване на ръце

Тъй като тя е по-дебела от обикновената тоалетна хартия, няма място в канализацията. Материалът, от който е направена, не се разтваря достатъчно бързо, за да може да бъде отмит от безпроблемно от водата в казанчето.

Презервативи

Подобно на бебешките кърпички, презервативите са едни от най-големите калпазани и врагове на тоалетната чиния. Латексът, от който са направени, е конструиран така, че да издържа на напрежение и течности. Това означава, че няма начин да се разтвори в тоалетната чиния.

Памперси

Дори и най-съвременните видове бебешки пелени не трябва да се хвърлят в тоалетната. В противен случай ще трябва да се абонирате за водопроводни услуги.

Клечки за уши

Колкото да се изкушавате да хвърлите този хигиенен продукт след неговото използване в тоалетната, помислете отново.

Котешка тоалетна

Може и да ви се струва логично да хвърлите използваната тоалетна от домашния ви любимец във вашата тоалетна, но не го правете. Първо, може да задръсти канализацията, и второ, лошо е за околната среда. Смесването на материала, от който е направена котешката тоалетна с вода, втвърдява сместа и я прави трудна за придвижване по тръбите. А бактериите в котешките фекалии може да навредят на живите организми в океаните и реките.

Коса

Забравете за кичурите коса в тоалетната чиния. С течение на времето космите се превръщат в калчища, през които е почти непосилно преминаването на вода.

Източник: Mila.bg
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари