Ники Хейли победи Тръмп на първичните избори във Вашингтон

0
Бившата представителка на САЩ в ООН постигна първата си победа над Тръмп
Бившата представителка на САЩ в ООН постигна първата си победа над Тръмп Снимка: Nikki Haley / Facebook

Бившата представителка на САЩ в ООН постигна първата си победа над Тръмп

Бившата представителка на САЩ в ООН Ники Хейли постигна първата си победа над бившия президент на САЩ Доналд Тръмп в първичните избори за президент на Републиканската партия през 2024 г., предадоха Асошиейтед прес, ДПА и БТА.

Хейли спечели надпреварата във Вашингтон, окръг Колумбия, с 62,86% от гласовете срещу 33,22% за Тръмп, съобщиха от Републиканската партия на окръг Колумбия късно тази нощ. В изборите участваха общо 2 035 републиканци.

Смята се, че Хейли, която е смятана за по-умерена от Тръмп, все още има малки шансове да надделее в крайна сметка срещу бившия президент при осигуряването на републиканската номинация. Но Тръмп е спечелил всички първични избори досега, включително в родния щат на Хейли - Южна Каролина и е почти сигурно, че именно той ще се изправи срещу президента Джо Байдън на президентските избори през ноември.

Преди първичните избори във Вашингтон, окръг Колумбия, Тръмп вече беше събрал 244 делегати срещу 24 на Хейли. Победата ѝ в столицата на страната ще добави само 19 към общия ѝ брой.

Въпреки това Хейли даде знак, че ще остане в надпреварата поне до "супервторника" довечера, когато гласуват 15 щата и една територия.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари