Нидерландия забранява употребата на мобилни устройства в клас

0
Мярката влиза в сила от 1 януари 2024 г.
Мярката влиза в сила от 1 януари 2024 г.

Мярката влиза в сила от 1 януари 2024 г.

Мобилните телефони, таблетите и смарт часовниците ще бъдат до голяма степен забранени в класните стаи в Нидерландия от 1 януари 2024 г. Това обяви холандското правителство в опит да ограничи разсейването по време на уроците, съобщава "Гардиън", цитиран от вестник Сега.

Устройствата ще бъдат разрешени само ако са специално необходими - например по време на уроци по дигитални умения, по медицински причини или за хора с увреждания. "Въпреки че мобилните телефони са преплетени с живота ни, мястото им не е в класната стая", каза министърът на образованието Робърт Дайкграаф. "Учениците трябва да могат да се концентрират и трябва да им се даде възможност да учат добре. Мобилните телефони са смущение, показват научни изследвания. Трябва да защитим учениците от това", коментира още той.

Забраната е в резултат на споразумение между министерството, училища и сродни организации. Учебните заведения могат да намерят свой собствен начин да въведат забраната, каза Дайкграаф, но ако мярката не даде необходимите резултати до лятото на 2024 г., ще последват законови правила.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари