Нидерландия казва "да" на България в Шенген

2
Днес е имало заседание на правителството на Нидерландия, където е взето решението, каза премиерът Николай Денков
Днес е имало заседание на правителството на Нидерландия, където е взето решението, каза премиерът Николай Денков Снимка: ЕПА / БГНЕС

Днес е имало заседание на правителството на Нидерландия, където е взето решението, каза премиерът Николай Денков

Нидерландия се съгласи България да се присъедини към Шенген, предаде Ройтерс и БГНЕС.

По-рано днес премиерът Николай Денков обяви, че се очакват позитивни новини от Нидерландия за присъединяването на България и Румъния към Шенген.

От Брюксел, където е на посещение, той поясни, че днес е имало заседание на правителството на Нидерландия, на което е взето решение по казуса.

То ще бъде внесено в парламента на страната, който има последната дума.

"Крайното решение за вдигане на ветото трябва да бъде взето от парламента на Нидерландия. Това ще стане другата седмица, ако всичко е наред", разясни Денков.

Премиерът подчерта, че за да стане това възможно, е извървян "доста труден път през последните месеци".

"Приетите закони в НС, работата по вдигането на специалния механизъм за наблюдение на България, който е свързан с върховенството на правото, позитивните резултати от мисията, която беше през ноември в София, с участието на Нидерландия и Австрия", поясни министър-председателят.

По думите му, с Австрия продължават преговорите. В момента се обсъждали различни варианти как би изглеждало едно такова решение.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • -5
    3
    Ванка с танка
    Яя се шибай дебил.Хвалите се че ви трепе НАТО,за да изглежда по престижно.На практика ви бие държавата,която щяхте да завладеете за 3 дни.Скоро някой да е губил толкова аскер и техника.Какъв олигофрен трябва да се радвам на войната и руския МИР.
  • -2
    2
    до 1
    НОГо си умен
  • 0
    1
    фена на Путин
    Никой никакво "ДА" не е казала Холандия на никого. Просто денков го е изтряскал някой профи брюкселски ибрикчия и се е раздрънкал на пълни глупости от щастие. Никакво "да" няма и да има. И ако ЕС е нормална организация на корупционна мафиотска дупка, като нашата мила родина, не трябва да има шенген.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари