Нидал Алгафари: Алексей Петров се предоверяваше доста на охраната си

0
Видя се колко безсмислена е тази охрана, заяви съветникът на Петров в президентската му кампания
Видя се колко безсмислена е тази охрана, заяви съветникът на Петров в президентската му кампания Видео: bTV

Видя се колко безсмислена е тази охрана, заяви съветникът на Петров в президентската му кампания

Алексей Петров се сблъска с миналото си. То е с давност от повече от 10 години назад. Историята е стара и сега се реализира“, коментира адвокат Людмил Рангелов, цитиран от bTV.

Аз с господин Петров съм имал четири срещи между 2003 г. и 2013 година. Първата беше във връзка с мълвата, която се разпространяваше, че Алексей Петров е взел някакви пари от Сретан Йосич, а след това не е изпълнил ангажимента да организира бягството му. На 14 август 2002 г. е атентатът срещу Петров, а на 16 август екстрадираха Йосич. Това беше една невярна интрига, защото парите бяха в друг човек“, обясни той.

След като се възстанови от нараняванията си, имахме среща, за да се изяснят тези неща. Следващата ни среща беше по делото „Октопод“. Моят клиент не се познаваше с Алексей Петров и някои неща трябваше да се уточняват. Всичките ми контакти с него са били по криминални истории и вероятно е имал други такива“, допълни адв. Рангелов.

Алексей Петров е много умен и прекалено доверчив. Подлъгаха го за тази кампания, че зад него стоят 200 хил. помаци, всички под пагон, всички клубове по карате, а то не беше така. Имаше предоверяване. Предоверяваше се доста и на охраната си. Един човек с брадва тръгна да нахлува в къщата му и видях колко непрофесионално бе подредена охраната му. И сега се видя колко безсмислена е тя“, посочи Нидал Алгафари, съветник на Алексей Петров в президентската му кампания.

Охраната, поставена на нашите политици, е абсолютна безсмислена. От охранител от НСО преди години знам, че ако стане един обект мишена, нищо не може да го спаси. Глупости са, че ще го спасят от снайпер или бомба. Напълно е подценил ситуацията“, добави той.

Трудно може да се каже дали има връзка между убийството на Къро, това на Алексей Петров и смъртта на Ангел Христов. Ако аз разследвах престъплението, щях да се обърна към наказателните производства от миналото, за да се види какво може да бъде изведено като информация“, коментира Емануил Йорданов, бивш министър на вътрешните работи.

Аз нямам спомен подобно убийство да е било разкривано. Не вярвам да бъде разкрито при положение, че имаме две покушения срещу него. По едното има някаква присъда. За мен интересният детайл е, че осъденият тогава е с 10 години, а това е минималната присъда по Наказателния кодекс“, уточни Йорданов.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари