Независими кандидати за кметове напират да се регистрират в ЦИК

0
От комисията все още не са утвърдили образците на изборните книжа, все още няма и насрочена дата за вота
От комисията все още не са утвърдили образците на изборните книжа, все още няма и насрочена дата за вота Снимка: БТА

От комисията все още не са утвърдили образците на изборните книжа, все още няма и насрочена дата за вота

В Централната избирателна комисия вече постъпват въпроси, от коя дата ще е възможно да се регистрират независимите кандидати за кметове в предстоящите наесен избори за местна власт.

От комисията все още не са утвърдили образците на изборните книжа, все още няма и насрочена дата за вота, но на сайта на ЦИК вече са публикувани отговори на често задавани въпроси, отбелязва БНР.

Подробно са обяснени изискванията към кандидатите. Те трябва да отговарят и на условието да имат регистриран постоянен или настоящ адрес и поне единият от тях да е в населеното място на съответната община, в която се издига кандидатурата им, не по-късно от шест месеца преди датата на произвеждане на изборите.

Условието за уседналост важи и за избирателите, които ще пожелаят да гласуват по настоящия си адрес. Те могат да гласуват на него, само ако той е регистриран 6 месеца преди датата на вота. За целта обаче ще трябва най-късно 14 дни преди изборите да подадат заявление до кмета, за да бъдат вписани в избирателния списък по настоящия си адрес.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 1
    1
    От SNN
    Кандидат Бренчо бил поканен за ентервию от голяма Хамериканска тивилизия. Щели да черпят опит от него за борбата с комарите.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари