Незагасена цигара подпали треви по бул "Трети март"

0
Незагасена цигара подпали треви по бул "Трети март"

Общо 4 сигнала за пожари са получени в Русенската противопожарна служба за вчерашния ден, съобщават от МВР.

Между 12.20 ч. и 14.30 ч. служителите от Първа РСПБЗН - Русе с един пожарен автомобил са изпратени на сигнал за пожар на лек автомобил с ремарке на пътя между село Мечка и с. Тръстеник. При пристигането си екипът установява, че гори лек автомобил „Пежо” и ремарке, натоварени с бали слама. Пожарът е възникнал вследствие на триене на гумата на автомобила в калника. Пожарът обхваща и суха растителност наоколо на площ от около 500 кв.м. Унищожени са лекият автомобил, ремаркето и 10 бали сено. Пострадали няма.

Между 14,08 ч. и 14,30 ч. служителите от Първа РСПБЗН - Русе са изпратени на сигнал за запалени сухи треви на бул. „Трети март”. При пристигането на екипа се установява, че горят сухи треви на площ от около 1000 кв.м. Причината за пожара е незагасена цигара.

Между 21,04 ч. и 21.53 ч. един екип с пожарен автомобил от РСПБЗН - Бяла е изпратен на сигнал за запалени отпадъци в гр. Бяла, кв. ''Дайвала". При пристигане на екипа се установява, че горят отпадъци на нерегламентирано сметище. Вероятната причина за пожара е палене на огън от недобросъвестни граждани.

Между от 17.19 ч. и 22.00 ч. служителите от РСПБЗН - Сливо поле и Втора РСПБЗН-Русе с по един пожарен автомобил бяха изпратени на сигнал за пожар в сеновал в с. Г. Враново, обл. Русе. При пристигане на първия екип се установява, че горят около 600 бали сено в новоизграждащо се хранилище на земеделски производител. Пожарът е възникнал при извършване на ремонтни заваръчни дейности по хранилището. Унищожени са 600 бали сено и около 20 кв.м. плоскости от поликарбонат.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари