"Невидимата" пътна маркировка по русенските улици

3

Отчайващо е положението с пешеходните пътеки и пътната маркировка в Русе

Русенци редовно публикуват снимки на липсващи очертания и коментират състоянието на маркировката в социалните мрежи. На много малко места в града шофьори и пешеходци виждат къде са местата за пресичане, тъй като боята от асфалта е отдавна изтъркана. 

Последният пример за невидима пешеходна пътека е от улица "Петрохан", където всекидневно преминават деца и ученици за близките учебни заведения, разкрива във фейсбук Мехмед Мехмедов. 

Още по-големи затруднения за трафика се създава на кръстовището пред Симовата мелница, където идващите от центъра към кварталите "Дружба" и "Чародейка" буквално се чудят коя е тяхната лента на движение. Просто защото по булевард "Христо Ботев" няма абсолютно никаква маркировка, пътните ленти би трябвало да са три, плюс зона за велосипедисти, но ...в крайна сметка шофьорите карат където им попадне, препречвайки се един на друг. За хората, които не са от Русе е абсолютно неясно какво да правят и често се озовават върху велосипедната алея. 

Крайно време е служителите на "Комунални дейности" в Община Русе да поработят по маркировката на града, но с боя, която не се измива след първия дъжд. Защото "отбиването на номера" с маркировката често струва човешки животи. 

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Младеж, девойка и мъж в купето на влак. Девойката е с много къса пола и дълбоко деколте, което те кара да... Девойката се опитва да привлече вниманието на младежа, питайки го какво чете. Той не обръща внимание дори на поканата ѝ да отидат до вагон-ресторанта. Накрая тя излязла сама от купето. Веднага щом затворила вратата мъжа казва на младежа:
- Ти в ред ли си? И ти се натиска! Аз така се възбудих, че бих изчукал и куче!
Младежа:
- Бау, бау...

Харесай Дунавмост във Фейсбук