Неваксинираните здравни специалисти в Италия се връщат на работа

2
Новите разпоредби ще позволят на 4000 здравни специалисти да се върнат на работа
Новите разпоредби ще позволят на 4000 здравни специалисти да се върнат на работа Снимка: БТА / АР

Новите разпоредби ще позволят на 4000 здравни специалисти да се върнат на работа

Италианските лекари и медицински сестри, които бяха временно отстранени заради отказа да се ваксинират срещу КОВИД-19, ще се върнат на работа от утре, обяви вчера италианският премиер Джорджа Мелони, цитирана от Франс прес, предаде БТА.

През 2021 година Италия стана първата европейска държава, която задължи всички специалисти по здравни грижи от държавния и частния сектор да се ваксинират под угрозата от преместване на други длъжности или неплатено временно отстраняване.

Разпоредбите трябваше да отпаднат през декември, но това ще се случи още на 1 ноември поради "недостиг на медицински и санитарен персонал", обясни министърът на здравеопазването Орацио Скилачи.

В началото на 2020 година италианският полуостров беше ударен с пълна сила от коронавируса и регистрира едни от най-тежките загуби на човешки живот след смъртта на 180 000 души.

По думите на Скилачи, в момента влиянието на вируса върху лечебните заведения е ограничено.

Според Мелони отпадането на разпоредбите, които десноцентристите критикуваха и това им донесе гласовете на лекарите антиваксъри, ще позволи на 4000 здравни специалисти да се върнат на работа.

Правителството на Мелони, което е и най-дясно ориентираното от Втората световна война насам, пое ангажимент преди седмица да отмени ограничителните мерки, наложени от предшественика ѝ Марио Драги.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари