Неща, които не трябва да купувате втора употреба

1
Има голям риск да си хвърлите парите, вместо да спестите
Има голям риск да си хвърлите парите, вместо да спестите

Новите вещи и пособия са скъпи и не всеки има възможност да си ги купи.

Някои хора предпочитат да вложат по-малко пари в дадена вещ, защото смятат, че не си заслужава да се пръскат много пари за нещо, което така или иначе има преходна годност и трайност на експлоатация.

Донякъде това е така, но има някои предмети и пособия, които не трябва да купувате втора употреба, тъй като има голям риск да си хвърлите парите, вместо да спестите.

Телевизор 

Съвременните телевизори са проектирани с ограничен срок на експлоатация. Техните светодиоди и транзистори не са вечни, което скъсява живота им. Ако си купите телевизор втора ръка, вероятността той скоро да спре да работи или да започне да дава проблеми, не е никак малка. Така ще дадете пари за ремонт, което реално прави инвестицията ви скъпа.

Обувки

Дерматолозите съветват дори новите обувки да не се носят твърде дълго. Чифтовете, които ползвате всеки ден или почти всеки ден, трябва да се изхвърлят след 3-4 месеца. Останалите биха могли да останат в употреба по-дълго.

Защо това е така? Просто е. Защото обувките са среда за развитие на стотици хиляди болестотворни бактерии. Ето как нашите собствени обувки ни разболяват, камо ли обувки, които са носени от друг човек преди това.

Прахосмукачка 

Прахосмукачките са скъпи, особено качествените и многофункционални апарати, които освен почистване предлагат и пране. Ако си купите стара употребявана прахосмукачка рискувате тя да има нужда от ремонт, тъй като не се знае дали е експлоатирана правилно.

Освен това прахосмукачките са средище на бактерии, плесени, мухъл, гъбични микроорганизми, които са опасни за здравето.

Принадлежности за домашни любимци

Няма как да сте сигурни дали животното, което е ползвало принадлежностите, е напълно здраво. Не рискувайте здравето на вашия любимец като купувате употребявани легла, играчки, одеяла и прочее.

Стари бижута

Шансовете да ви излъжат в цената, ако купувате стари бижута, са големи, освен ако не сте специалисти по бижутерия.

Килими, черджета 

Килимите са истински развъдници на бактерии, акари, микроорганизми, гъбички, плесени. Ако са били притежание на пушачи, които са пушели вкъщи, рискът килимите и постелките да са наситени с вредни вещества е още по-голям.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Ако обожавате да ходите на палатка, но ненавиждате комарите, сега е моментът.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари