Непредумишленият убиец в Русе

15

Кръстовището край Джъмбо е опасно и в момента няма никакво осветление. Нито едно осветително тяло! 

Вчера народните представители Крум Зарков и Георги Стоилов отправиха запитване към Регионалното министерство за построяване на кръгово кръстовище на пътя Русе – Варна, в района на магазин „Джъмбо“. Прекрасна инициатива, само дето не се знае кой и кога ще благоволи да им отговори.

Изобщо пък не смея да се надявам на някакви конкретни ремонтни дейности. Освен, че кръстовището е опасно и има много пътно транспортни произшествия на него, в момента там няма никакво осветление. Нито едно осветително тяло!

Не знам чия безумна идея е това да остане така след предходната реконструкция, но спокойно можем да го причислим към непредумишлените убийства. Да, точно така! Лишавайки шофьорите от елементарна видимост, то това означа единствено нехайна безотговорност за човешкия живот.

Представете си следната ситуация.

Отивате с децата си до магазина. Шофирате и внимавате, защото до вас в автомобила стоят най-обичаните от вас хора. Сумрачно е, почти не се вижда. Озовавате се на кръстовището и нищо не виждате. Защото е тъмно като в рог. Фучат с висока скорост всички по главния път, а вие стоите и се чудите какво да направите, осъзнавайки, че излагате на сериозен риск цялото семейство. ….Ето така се чувстват хората, които трябва да пътуват по този участък.

Миналата година през февруари Русенската окръжна прокуратура инициира междуведомствена среща, на която присъстваха представители на прокуратурата, областна и общинска управи, полицията, областно пътно управление. Крайно време е за втора такава среща. За да се обезопаси пътния участък в най-кратки срокове. Не говорим за цялостна реконструкция, а само за поставяне на осветление. Все пак кръстовището е приоритетно. Не само за жителите на квартал Средна кула, но и за всички преминаващи. За човешки животи става въпрос.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари