Непълнолетно гадже издаде наркопласьор

0
Непълнолетно гадже издаде наркопласьор

При полицейска акция в монтанско село е задържан обявен за национално издирване наркопласьор, съобщиха от МВР вчера.

Арестуваният Мирослав Петров - по прякор Врабеца, е член на банда, която преди няколко години се опита да превземе целия пазар за дрога в Монтана и региона, уточниха криминалисти. След като престъпната група била разбита, а участниците в нея осъдени, Врабеца се крил близо две години из цяла България.

Издала го интимната му връзка с непълнолетно момиче. Заради любимата си Мирослав се прибрал в родното си село Медковец. Там известно време не се показвал навън, но поради любовните ангажименти започнал да излиза и да се появява на публични места. Накрая го спипали заедно с гаджето, разказаха полицаите.

27-годишният Мирослав Петров бе една от основните фигури в наркобандата на Георги Христов-Геш - недоучил студент и кандидат за бърза кариера в престъпния бизнес.

Геш се появи в подземния свят на Северозапада през 2006 г. след показния разстрел в София на Антон Милтенов-Клюна и приятеля му Иван Тодоров-Призрака, който бе бос на дрогата в Монтана.

Той заряза ученето си в столицата и се върна в родния край с амбицията да поеме търговията с наркотици в Монтана и региона. За няколко месеца събра пласьори и започна да доставя хероин и амфетамини.

Врабеца бе един от близките помощници на новоизпечения наркотърговец. Той бе куриерът на бандата и пренасяше дрогата от София до Монтана. Наркотиците се разпределяха в дома на Ивайло Максимов-Ивчо, а в продажбите се включиха Андриян Георгиев-Дрогата, Митко Михайлов-Къдрицата и още неколцина пристрастени към опиатите младежи. По признанията на пласьорите те продавали по 40 дози на ден с цена 10 лева парчето. 80 лева от печалбата задържали за себе си, а останалото предавали на шефа. Геш държал хората си с желязна ръка, отчитали му се редовно, а за нарушения налагал сурови наказания - включително бой и стригане пред другите. Бандата имала и кодов език - по телефона хероинът са поръчвал като кафе, а марихуната била наричана "зелена боя". За да разбере колко стока са продали през деня, Геш питал пласьорите "Колко километра минахте?".

Наркобандата влизаше и в сблъсъци с конкуренти, заради което домът на Геш бе подпалван два пъти, а при един от пожарите пострадаха бабата и племенницата му. Полицията обаче влезе бързо в дирите на групата. През юли 2006 г. Мирослав Врабеца бе задържан в дома си с 19 дози хероин. След него до средата на 2007 г. в ареста бяха прибрани и останалите пласьори, а накрая - и босът им Георги Христов - Геш. Срещу престъпната група започна дело, но един по един всички излязоха на свобода, а процесът се проточи през годините. През това време хората на Геш продължиха да продават дрога.

През февруари 2009 г. Врабеца бе арестуван в къщата си в село Медковец, която бе превърнал в склад за канабис. Връзки с трева висели на тавана, а пликове с изсушена стока били заровени в сандъци с царевица. Ученици от местното училище често посещавали наркопласьора, за да си купят "джойнт", разказаха криминалисти. Делото срещу бандата бе отлагано 26 пъти и приключи чак в началото на 2011 г. Тарторът Геш бе осъден на пет години затвор, а хората му на по 4 години. Те обаче обжалваха и делото попадна в създадения вече специализиран съд срещу организираната престъпност.

В началото на 2013 г. спецсъдът даде същите присъди на наркодилърите, но повечето от тях вече бяха изчезнали. Пръв - още преди произнасянето на присъдите, в неизвестност потъна Геш. Според осведомени най-вероятно при опит да се включи в по-големи престъпни схеми в София той влязъл в конфликт с опасни играчи и побягнал, за да си спаси кожата. Някои смятат, че Геш се е укрил в чужбина.

Куриерът му Врабеца, за да не влезе в килията, пък се скитал из цяла България. Той живял доста време по горите и из вилите в Балкана над Своге, прехранвал се с кражби, разказаха криминалисти.

В началото на август заради любовта си към хубава ученичка Врабеца се прибрал в родния си дом в село Медковец. Момичето отвърнало на чувствата му и след настойчиво ухажване избягало от дома си и отишло при него. Родителите го обявили за издирване. Полицаите и без друго вече били по следите на наркопласьора и го спипали заедно с приятелката му.

Врабеца вече е зад решетките в Централния затвор, потвърдиха оттам вчера. В неизвестност засега е и Ивайло Максимов от неговата престъпна компания. "Бандата отдавна е разбита и всеки се спасява поединично. Но рано или по-късно зад решетките ще влязат всички", заявиха криминалисти.

Източник: Вестник Труд
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

На пазара:
- Едно кило ягоди!
- Какви предпочитате, български или брани от българи?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари